ΤΟΠΙΚΑ

Παγωμένη η ανάσα της «Ελπίδας»

παγωμένη-η-ανάσα-της-ελπίδας-192375

Καταφθάνει στη Μαγνησία η ψυχρή εισβολή με την κωδική ονομασία «Ελπίδα», κάνοντας σταδιακά αισθητή την παρουσία της. Με τους πάντες σε επιφυλακή, Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, Δήμους, εθελοντές και μηχανήματα, συγκροτείται ισχυρό μέτωπο ετοιμότητας για την αντιμετώπιση του νέου κύματος κακοκαιρίας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με τους επιστήμονες να παρακολουθούν στενά το φαινόμενο, την πορεία που ακολουθεί και τις περιοχές, όπου κάνει αισθητή την παρουσία του, ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον υπεύθυνο του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης» Θεοφάνη Τακούδη, καταγράφοντας τα χαρακτηριστικά της «Ελπίδας» για τη Μαγνησία.

Με τα πρώτα δείγματα από την έλευση της κακοκαιρίας να είναι ήδη ορατά από τα ξημερώματα, με χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, ο υδράργυρος ακολουθεί ήδη καθοδική πορεία στη Μαγνησία.

Σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, σήμερα και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται να σημειωθεί αραιή χιονόπτωση στον Βόλο, γενικότερα στα πεδινά και τα ορεινά, με τα φαινόμενα να παρουσιάζουν ύφεση το απόγευμα. Λόγω των ισχυρών βοριάδων, που αναμένεται να επικρατούν, η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας στον Βόλο θα κυμανθεί σήμερα μεταξύ 3 με 4 βαθμών Κελσίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές, Αλμυρό, Βελεστίνο, θα αγγίξει τους 2 με 3 βαθμούς.

Στη διάρκεια της νύχτας η ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας θα αγγίξουν στον Βόλο τους -2 με -3 βαθμούς Κελσίου και τους-4 με -5 στον Αλμυρό, το Βελεστίνο και τις υπόλοιπες περιοχές της Μαγνησίας.

«Αύριο Κυριακή αναμένεται σχετική ύφεση, χωρίς να αποκλείεται στα ορεινά, πιθανόν για κάποια μικρά χρονικά διαστήματα, να χιονίσει» υπογραμμίζει ο κ. Τακούδης.

Νέος κύκλος χιονοπτώσεων αναμένεται μεθαύριο Δευτέρα, καθώς «επανατροφοδοτείται από το Αιγαίο το σύστημα», επισημαίνει ο υπεύθυνος του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης». Κατά συνέπεια μεθαύριο Δευτέρα και κυρίως την Τρίτη αναμένεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές και λιγότερες στις πεδινές περιοχές.

Βελτίωση αναμένεται σταδιακά από το απόγευμα της Τρίτης, σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, ο οποίος τονίζει ότι αύριο Κυριακή, μεθαύριο Δευτέρα και την Τρίτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από -3 μέχρι 3 βαθμός Κελσίου στον Βόλο. Στις υπόλοιπες περιοχές, για το ίδιο χρονικό διάστημα, αναμένεται να κυμανθεί από -4 μέχρι 2 με 3 βαθμούς Κελσίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου