ΤΟΠΙΚΑ

Κατέσχεσε κάνναβη βάρους 1,4 κιλού  

κατέσχεσε-κάνναβη-βάρους-14-κιλού-388399

Επιασαν στα πράσα 34χρονη Ρουμάνα να μεταφέρει στο σπίτι της με ΙΧ ποσότητα κάνναβης βάρους 502 γραμμαρίων και σε έλεγχο, που ακολούθησε στην οικία της, βρήκαν άλλες δύο ποσότητες του ιδίου ναρκωτικού, περίπου ίδιους βάρους η κάθε μία.

Συνολική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 1.401 γραμμαρίων κατέσχεσαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου σε επιχείρηση προχθές στο κέντρο του Βόλου. Την ποσότητα διακινούσε ζευγάρι αλλοδαπών και συγκεκριμένα η 34χρονη και ο σύντροφός της, ηλικίας 38 ετών, υπήκοος Αλβανίας.

Με τις πληροφορίες που είχαν για διακίνηση ναρκωτικών, έβγαλαν λαβράκι. Με μεθοδική και διακριτική παρακολούθηση έφτασαν στα ίχνη της 34χρονης και όταν βεβαιώθηκαν για τη δράση της, τη σταμάτησαν για έλεγχο.

Η Ρουμάνα είχε τα ναρκωτικά μέσα στο αυτοκίνητο. Ηταν λίγη ώρα αφού τα είχε πάρει από τον σύντροφό της και τα πήγαινε στο σπίτι.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τα ναρκωτικά και τη συνέλαβαν, όπως και τον σύντροφό της.

Η 34χρονη φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν ήταν δική της η κάνναβη, αλλά της την έδωσε ο σύντροφός της για να τη φυλάξει.

Ο 38χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχεται την πράξη του και υποστηρίζει ότι τα ήθελε για ιδία χρήση, λέγοντας ότι θα του έφθαναν για έξι μήνες.

Επισημαίνεται ότι η 34χρονη δεν έχει απασχολήσει με παρόμοιες πράξεις, ενώ ο 38χρονος έχει σε βάρος του καταδικαστικές αποφάσεις.

Τόσο η γυναίκα, όσο και ο άνδρας παραπέμφθηκαν από την Εισαγγελία Βόλου στον ανακριτή για να απολογηθούν για τις πράξεις τους.

Εναντίον τους η Εισαγγελία Βόλου άσκησε ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από κοινού, προμήθεια, κατοχή και φύλαξη κάνναβης.

Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να ετοιμάσουν την απολογία τους.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου