ΤΟΠΙΚΑ

Στο ζενίθ η ζήτηση σε υπολογιστές και e-shops στη Μαγνησία

στο-ζενίθ-η-ζήτηση-σε-υπολογιστές-και-e-shops-819081

Αύξηση 17% σε πωλήσεις μέσω διαδικτύου και 4,2% στις αντίστοιχες υπολογιστών το δεύτερο τρίμηνο του 2020

«Εκρηξη» ζήτησης σε υπολογιστές, tablet και laptop, με τα ηλεκτρονικά καταστήματα στο ζενίθ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διενήργησε η ΕΛΣΤΑΤ. Οι δραστηριότητες που παρουσίασαν την μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών το δεύτερο τρίμηνο του 2020, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019 είναι το λιανικό εμπόριο από επιχειρήσεις πωλήσεων με αλληλογραφία ή μέσω διαδικτύου, με την αύξηση στο 17%. Σε ανοδική πορεία, στο μεταξύ, το λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα, με την αύξηση να αγγίζει το 4,2% το συγκεκριμένο διάστημα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Αξιοσημείωτο είναι, παράλληλα, το γεγονός ότι οι δραστηριότητες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον φετινό Αύγουστο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα είναι η πώληση μηχανοκίνητων οχημάτων με την αύξηση στο 33,2% και το λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα, με αύξηση 29,5%.

Στην πρώτη γραμμή οι υπηρεσίες ταχυμεταφορών, με τις τοπικές εταιρίες να εξυπηρετούν πολλαπλάσιο αριθμό παραγγελιών στον Βόλο, την Μαγνησία αλλά και ευρύτερα. Αναφερόμενος στα σημερινά δεδομένα, ο Γιάννης Παπαγεωργίου, εκ των εταίρων της Γενικής Ταχυδρομικής Βόλου, έκανε λόγο για αύξηση 500% στον κύκλο εργασιών, με την αύξηση της κίνησης να παρατηρείται ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα. Με την πανδημία και το δεύτερο lockdown να διαμορφώνουν νέα δεδομένα στην αγορά, επεσήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «τα είδη που αγοράζουν οι καταναλωτές διαδικτυακά είναι ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, τα πάντα», με την κίνηση στο δεύτερο lockdown να είναι αυξημένη σε σχέση με το πρώτο.

Στο ζενίθ της ζήτησης οι υπολογιστές και η αναβάθμιση δικτύων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες τηλεκπαίδευσης και τηλεργασίας σε πολλές οικογένειες. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά τεχνικοί υπολογιστών, που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, μόλις ανακοινώθηκε η καραντίνα, πολλοί έσπευσαν να αγοράσουν υπολογιστές για οικιακή χρήση, με τα laptop να κατατάσσονται πρώτα σε ζήτηση. Με την ζήτηση υπολογιστών σε ανοδική πορεία, πολλοί ήταν εκείνοι που ανακατασκεύασαν παλιούς υπολογιστές είτε αναβάθμισαν τους ήδη υπάρχοντες, για να καλυφθούν τρέχουσες καθημερινές ανάγκες.

Καινούργια δεδομένα και στο λιανεμπόριο, με τις επιχειρήσεις που διαθέτουν ηλεκτρονικά καταστήματα, να διατηρούν ανοιχτό τον κύκλο εργασιών και στη διάρκεια του lockdown. «Υπάρχει αύξηση στις ηλεκτρονικές παραγγελίες, λόγω της ευρείας χρήσης του tablet, και του Smartphone. Πάρα πολύς κόσμος πραγματοποιεί με αυτό τον τρόπο τις αγορές του, οπότε πρέπει να είναι προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες το ηλεκτρονικό κατάστημα, για να μπορεί να το δει ο πελάτης σε tablet ή στο κινητό» ανέφερε ο Νίκος Σοφιάδης, από τους πρώτους εμπόρους που δημιούργησαν e shop.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου