Θερινό σινεμά με ιστορία

Τελευταία ενημέρωση: 2015-05-16, 14:30:49
Αποψη του μοναδικού θερινού κινηματογράφου του Βόλου
Θερινό σινεμά με ιστορία

Αρχίζει στις 28 Μαΐου ο φετινός κύκλος προβολών στην Εξωραϊστική

Συναρπαστικά κινηματογραφικά ταξίδια θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν για μια ακόμη φορά οι σινεφίλ της περιοχής μας στη δροσερή αυλή της «Εξωραϊστικής», του ιστορικού θερινού κινηματογράφου του Βόλου, που ανοίγει αυλαία στις 28 Μαΐου.

Ταινίες του ευρωπαϊκού και του ανεξάρτητου κινηματογράφου συνθέτουν το πλάνο του φετινού κύκλου προβολών, οι οποίες αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους φίλους της Εβδομης Τέχνης.

Ο χώρος παραμένει ο ίδιος, ενώ το γνώριμο περιβάλλον εμπλουτίζεται φέτος από τραπεζάκια στην πλατεία και σύγχρονα μέσα προβολής, που συνάδουν με τη νέα ψηφιακή τεχνολογία.

 Η οικογένεια του αξέχαστου Θανάση Πολίτη, που έχει αναλάβει τη λειτουργία του μοναδικού θερινού κινηματογράφου του Βόλου, από το 1982, συνεχίζει με το ίδιο μεράκι το δρόμο που οδηγεί στη διατήρηση ενός μύθου για την πόλη.

Στο χώρο του θερινού κινηματογράφου «Εξωραϊστική» θα προβάλλονται καθημερινά ταινίες αξιώσεων, πρώτης προβολής στη συντριπτική τους πλειοψηφία, με στόχο να κάνουν πιο όμορφα τα καλοκαιρινά βράδια.

Αλλαγές ταινίας προγραμματίζονται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, ενώ όπως αναφέρει η Μαρία Πολίτη «φιλοσοφία μας είναι η προβολή ταινιών του Ευρωπαϊκού και του ανεξάρτητου σινεμά, παράλληλα όμως και παιδικών, για τους μικρούς φίλους του σινεμά». Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση σε συνεργασία με τον «Εσταυρωμένο» στις 8 Ιουνίου, στη μνήμη του Θανάση Πολίτη.

Το ενδιαφέρον των Βολιωτών είναι έκδηλο, ενώ όπως αναφέρει η κ. Πολίτη «περιμένουν όλοι με ανυπομονησία να αρχίσουν οι προβολές, γιατί θέλουν να παραμείνει ζωντανός ο μοναδικός θερινός κινηματογράφος του Βόλου κι εμείς να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας».

Η τιμή του εισιτηρίου θα διατηρηθεί στην τιμή των 5 ευρώ και σε λίγες μέρες θα ανάψουν και πάλι τα φώτα του ιστορικού σινεμά, ανοίγοντας το δρόμο για συναρπαστικές περιηγήσεις σε κινηματογραφικό φόντο.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
3
=