Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ: Ο ασημένιος δήμαρχος

γ-π-μασσαβετασ-ο-ασημένιος-δήμαρχος-53496
Αφήνω σήμερα στην άκρη την κωμικοτραγική εμφάνιση του κ. Παπακωνσταντίνου στην εκπομπή της κ. Στάη και κάθε τι άλλο θλιβερό -όπως για παράδειγμα το ότι η ανεργία μεταξύ των νέων ξεπέρασε το 57%, χαρίζοντας στην Ελλάδα το πικρό προνόμιο να είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης. Προτιμώ να ασχοληθώ με κάτι πιο κολακευτικό και αισιόδοξο για τον τόπο μου.
Απονεμήθηκαν, στις Βρυξέλες, τα βραβεία για τους τρεις καλύτερους τοπικούς άρχοντες της Ευρώπης για το 2012. Και από τους 350 υποψηφίους που ειχαν προεπιλεγεί, έξι έφτασαν στον «τελικό», όπου έγινε το μεγαλύτερο «κοσκίνισμα». Το πρώτο βραβείο δόθηκε σε έναν δήμαρχο από την Νορβηγία και το τρίτο σε έναν Βέλγο τοπικό άρχοντα. Αλλα το δεύτερο βραβείο το κατέκτησε ένας Έλληνας. Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης.
Τι ήταν εκείνο που έκανε την θητεία του συγκεκριμένου δημάρχου άξια βραβεύσεως; Τρία απλά πράγματα:
-Το γεγονός ότι σε μια εποχή που η χώρα μας έχει οικονομικό πρόβλημα και σχεδόν καθημερινά στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου κυριαρχούν αρνητικές ειδήσεις για την Ελλάδα, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, κατορθώνει να είναι πλεονασματικός στην οικονομική του διαχείριση
-Η πλήρης αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και των σχετικών δυνατοτήτων που παρέχουν με την ανάλογη χρηστή διαχείρισή τους
-Το ότι η Δημοτική Αρχή εκλέγεται επί τρεις συνεχείς θητείες με αυξανόμενο μάλιστα εκλογικό ποσοστό κάθε φορά.
Το κακό της ιστορίας είναι ότι, δυστυχώς, πρόκειται για μια περίπτωση που είναι σπάνια για τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης της πατρίδας μας, που έχει αλωθεί πλήρως από τον κομματισμό και έχει αναγορευθεί σε έναν από τους πιο διεφθαρμένους τομείς του δημοσίου βίου μας. Είμαι όμως αισιόδοξος ότι δεν είναι και η μοναδική. Και ελπίζω ότι, τώρα που τα «μεγάλα κόμματα» ξέφτισαν, θα έχουμε την ευκαιρία να αναδειχθούν ευκολότερα άξιοι τοπικοί ηγέτες χωρίς κομματικές αλυσίδες και καπελώματα.
Ο ίδιος ο δήμαρχος που βραβεύθηκε, είχε κομματική προέλευση. Αλλά πολιτεύθηκε υπερκομματικώς. Αφήνοντας την κομματική του ταυτότητα έξω από τον δήμο. Και με ένα πιστεύω που εκφράζεται από τη σύντομη δήλωση που έκανε μετά την βράβευσή του: «Όταν οι Δήμαρχοι και οι Πολιτικοί μιλούν λιγότερο και δουλεύουν περισσότερο είναι βέβαιο ότι θα έχουν καλά αποτελέσματα». Άμποτε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου