ΤΟΠΙΚΑ

Με μπιτόνια αγόραζαν πετρέλαιο οι Βολιώτες!

με-μπιτόνια-αγόραζαν-πετρέλαιο-οι-βολ-53737

Με τα μπιτόνια προμηθεύονταν πετρέλαιο το περασμένο διήμερο αρκετοί Βολιώτες, προκειμένου να ανάψουν έστω και για λίγες ώρες τις σόμπες πετρελαίου για να αντιμετωπίσουν τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στη πόλη μας, αφού το θερμόμετρο κατρακύλησε στους 0 βαθμούς Κελσίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Η ακριβή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης σε συνδυασμό με τις περικοπές μισθών και συντάξεων δεν επέτρεψε σε πολλούς φέτος να προμηθευτούν μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης παρά μόνο αυτή των 15 περίπου λίτρων, που είναι συνολικά η χωρητικότητα ενός μπιτονιού.

Να σημειωθεί ότι σήμερα η τιμή του πετρελαίου φτάνει το 1,30 ευρώ το λίτρο, ενώ όσοι έχουν επιστροφή φόρου πετρελαίου προμηθεύτηκαν πετρέλαιο 20 περίπου λεπτά φθηνότερα.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των πρατηριούχων Νομού Μαγνησίας κ. Άγγελος Τσαβές, «φέτος παρατηρούνται πρωτόγνωρες καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε. Το τελευταίο διήμερο εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν στο Βόλο υπήρξαν αρκετά άτομα που προμηθεύτηκαν μόνο 1 με 2 μπιτόνια πετρέλαιο θέρμανσης, ίσα-ίσα για να ανάψουν τις σόμπες πετρελαίου για λίγες ώρες της ημέρας», τόνισε.

Μάλιστα σύμφωνα με τον ίδιο τον φετινό χειμώνα οι μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου που αγοράστηκαν ήταν 200 με 300 λίτρα πετρέλαιο, ενώ παλιότερα οι ποσότητες που διανέμονταν για πολυκατοικίες ήταν από 500 με 1.000 λίτρα. «Τον φετινό χειμώνα τα ξύλα και τα πέλετ πρωταγωνιστούν. Οι περισσότεροι αναζητούν εναλλακτικές μορφές θέρμανσης, ωστόσο όπως διαπιστώνουμε αυτό είναι εις βάρος της υγείας μας και των παιδιών μας. Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης δεν διαφέρει ιδιαίτερα από την περσινή τιμή, ωστόσο ο κόσμος έχει επηρεαστεί ψυχολογικά και δεν αγοράζει πετρέλαιο», καταλήγει στο τέλος ο πρόεδρος των πρατηριούχων Νομού Μαγνησίας κ. Άγγελος Τσαβές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου