ΤΟΠΙΚΑ

Αναζητούν μπαγιάτικο ψωμί στα αρτοποιεία του Βόλου!

αναζητούν-μπαγιάτικο-ψωμί-στα-αρτοπο-53730
Ακόμη και ψωμί από τρεις και τέσσερις μέρες ζητούν συμπολίτες για να «ξεγελάσουν» την πείνα τους. Απίστευτα σκηνικά διαδραματίζονται καθημερινά σε φούρνους και πρατήρια άρτου που έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι αρκετοί συνάνθρωποί μας βρίσκονται πλέον στα όρια της ανέχειας.
Οι εικόνες αυτές είναι σε καθημερινή πλέον βάση και προκαλούν θλίψη. Μόλις χθες με πόνο ψυχής επαγγελματίας του Βόλου εξιστορούσε με πόνο την προσωπική του μαρτυρία, όταν μία νεαρή μητέρα, καλοντυμένη, εισήλθε στο κατάστημά του για να ζητήσει με πολύ μεγάλη ευγένεια λίγο ψωμί και ένα κουλούρι για το παιδάκι της, υπογραμμίζοντας ότι έχει να φάει δύο ημέρες…
Και δεν είναι το μόνο περιστατικό, αφού καθημερινά αυξάνονται οι ηλικιωμένοι και οι συνταξιούχοι που φτάνουν στο σημείο να ζητούν ακόμη και μπαγιάτικο ψωμί με την πρόφαση ότι το χρειάζονται για να ταΐσουν κατοικίδια, με μαθηματική ακρίβεια όμως, όπως λένε οι επαγγελματίες , το ψωμί προορίζεται για το φαγητό της οικογένειας.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν είναι λίγοι οι αρτοποιοί που κάθε μέρα, εάν έχουν περισσεύματα αρτοσκευασμάτων τα διαθέτουν πλέον είτε σε φτωχούς και ανήμπορους της γειτονιάς που τους γνωρίζουν, είτε σε διάφορα Ιδρύματα προκειμένου να αξιοποιηθούν στο καθημερινό τραπέζι και να μην καταλήξουν στην «ανακύκλωση τροφίμων».

Το ίδιο γίνεται και με γαλακτομικά προϊόντα και άλλα είδη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς βρώση.

«Δεν πετιέται τίποτα πλέον. Όπου μπορούμε βοηθάμε, διότι δεν είναι δυνατόν να κοιμάσαι άνετος το βράδυ, ξέροντας ότι ο διπλανός σου πεινάει και αδυνατεί να αγοράσει ακόμη και το ψωμί και το κουλούρι» σημείωσε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γ.Θ. που διατηρεί πρατήριο και το τελευταίο διάστημα έχει γίνει πολλές φορές μάρτυρας ανθρώπινων ιστοριών που πραγματικά πληγώνουν.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι και η κατανάλωση του ψωμιού έχει μειωθεί στο ναδίρ, δείγμα και αυτό της οικονομικής δεινότητας που πλήττει τα περισσότερα νοικοκυριά.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου