ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Οι ευρωπαϊκές εκλογές και οι Μάγνητες της διασποράς

οι-ευρωπαϊκές-εκλογές-και-οι-μάγνητες-505218

Του Πασχάλη Δήμου, διευθυντή του 30ού Δημοτικού Σχολείου Βόλου

Ενα σημαντικό επίτευγμα για το 30ό Δημοτικό Σχολείο Βόλου είναι η διάνοιξη δρόμων επαφής των μαθητών του με ανθρώπους που διακρίνονται σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών, κοινωνικοοικονομικών, πολιτιστικών χώρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ανθρωποι που δείχνουν το ενδιαφέρον τους για τη γενέτειρα, αλλά και για την προαγωγή της Παιδείας κι επεκτείνονται σε ποικίλες δράσεις στήριξης του Βόλου κι ευρύτερα της Μαγνησίας. Αυτή η ιδιαίτερη σχέση μάς έδωσε τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να προσεγγίσουμε τους πολλούς ρόλους αυτών των ανθρώπων, τον επιστήμονα, τον ερευνητή, τον συμπατριώτη, αλλά και τον άνθρωπο. Μέσα από αυτή τη σχέση γίναμε πιο «πλούσιοι», αφού η συναναστροφή με τέτοιους ανθρώπους πέρα από μια καταπληκτική εμπειρία αποτελεί και μάθημα ζωής.

Ετσι λοιπόν μας δημιουργείται εύλογα το ερώτημα, όλοι αυτοί οι σπουδαίοι Μάγνητες της διασποράς δεν θα έπρεπε να έχουν θέση, τουλάχιστον, στα ψηφοδέλτια για το Ευρωκοινοβούλιο, που με την εμπειρία τους, τις γνώσεις και το εκτόπισμα θα μπορούσαν να φέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα για την περιοχή και γενικότερα για την πατρίδα μας;

Μια στιγμή που το διακύβευμα είναι ακόμη μεγαλύτερο, αφού θα πρέπει με την ψήφο μας να αποφασίσουμε τι είδους Ευρώπη θα έχουμε τα επόμενα χρόνια.

Οι ευρωπαϊκές εκλογές τον Μάιο του 2019 θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στη ζωή μας. Θα αποφασίσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα δράσει η Ευρώπη τα επόμενα χρόνια για να αντιμετωπίσει τους προβληματισμούς μας σχετικά με τις θέσεις εργασίας, τις επιχειρήσεις, την ασφάλεια, τη μετανάστευση και την κλιματική αλλαγή.

Σε αυτό τον αγώνα, σε προσωπικότητες όπως Αποστόλης Ζουπανιώτης, Δημήτρης Ηλιόπουλος, Νίκος Αλεξίου (Η.Π.Α.), Αντώνης Γκρέκας, Νίκος Πράντζος (Γαλλία), Γιώργος Πετρόχειλος (Μ. Βρετανία), Αχιλλέας Παπαρσένος, Δημήτρης Τζάνος (Ελβετία), Θανάσης Σταθόπουλος, Κώστας Πώποτας, Σοφία Ζαφραντζά – Βερμέουλεν, Στάθης Ζαφραντζάς (Λουξεμβούργο), Γιώργος Κοντορίνης (Σουηδία), Κατερίνα Αλεξίου (Ιταλία) θα έπρεπε να τους ζητηθεί η συμμετοχή τους, αφού πιστεύω ότι με την πορεία ζωής και την επαγγελματική – επιστημονική καταξίωσή τους θα έδιναν το στίγμα ότι η ψήφος μας αποσκοπεί σε μια καλύτερη Ευρώπη και με τους καλύτερους εκπροσώπους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου