ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου Βόλου και η ενεργή δράση του Τοπικού Συμβουλίου Βόλου προς αυτή την κατεύθυνση

το-κοινωνικό-πρόσωπο-του-δήμου-βόλου-κ-505434

Του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΑΒΡΑΜΙΔΗ, ΙΑΤΡΟΥ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ, Υποψηφίου Τοπικού Συμβούλου της Δημοτικής Ενότητας Βόλου με την παράταξη «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» του Δημάρχου Αχιλλέα Μπέου

Οι δημοτικές εκλογές είναι υψίστης σημασίας για τους πολίτες κάθε πόλης λόγω του ότι είναι η κοντινότερη μορφή εξουσίας προς αυτούς. Υπάρχει η δυνατότητα ο πολίτης να επιλύσει άμεσα τα προβλήματά του κάτι που δεν συμβαίνει με την κεντρική εξουσία. Γι’ αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη να επιλέξει τη Δημοτική Αρχή, τους δημοτικούς συμβούλους καθώς και τους Τοπικούς συμβούλους που θα «σκύψουν» στα προβλήματά του και θα είναι ανεξάρτητοι και απαλλαγμένοι από μικροκομματικά συμφέροντα.

Είμαι ορθοπαιδικός χειρουργός, διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΓΝΛ υποψήφιος για το Tοπικό Συμβούλιο Βόλου. Το Tοπικό Συμβούλιο Βόλου εκπροσωπεί τους κατοίκους της πολυπληθέστερης Δημοτικής Ενότητας του Νομού Μαγνησίας και έχει πλέον αναβαθμισμένο ρόλο με δυνατότητα εισήγησης στο Δημοτικό Συμβούλιο για έργα και δράσεις που αφορούν το πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου, Νέων Παγασών (Αλυκών) και Αγίου Στεφάνου. Πολλοί συνδημότες μας αντιμετωπίζουν σοβαρά κοινωνικά προβλήματα απότοκα της οικονομικής κρίσης. Επίκεντρο της δράσης της Δημοτικής αρχής στην τετραετία που ακολουθεί θα είναι -πέρα από τα έργα υποδομής- η περαιτέρω αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων και η ενίσχυση των κοινωνικών δομών που στόχο έχουν τη στήριξη των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. Σε αυτή την κατεύθυνση μπορώ να συνδράμω άμεσα, καθώς έχω υπηρετήσει το Δημόσιο Νοσοκομείο για 15 χρόνια και ειδικά την τελευταία δεκαετία της οικονομικής κρίσης ζω σε καθημερινή βάση την αγωνία αυτών των ανθρώπων τους οποίους και στηρίζω. Είναι γνωστό ότι η ιδιωτική υγεία έχει υψηλό κόστος και όλο και λιγότεροι πολίτες έχουν την οικονομική δυνατότητα να προσφύγουν σ’ αυτή. Το Δημόσιο Νοσοκομείο -παρά τις γνωστές ελλείψεις σε υλικά και σε ανθρώπινο δυναμικό- αποτέλεσε και αποτελεί το μόνο στήριγμα αυτών των κοινωνικών ομάδων προσφέροντας λύσεις στα προβλήματα υγείας τους. Εμείς οι γιατροί και το προσωπικό των Δημοσίων Νοσοκομείων με αυτοθυσία, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες έχουμε συνδράμει όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια στη στήριξη του κοινωνικού συνόλου. Έχοντας αποκομίσει αυτή την εμπειρία και έχοντας συμβάλει κι εγώ ως γιατρός σε αυτό τον αγώνα, επιθυμώ να βοηθήσω και στην ανάπτυξη αυτών των πρωτοβουλιών από την πλευρά του Δήμου Βόλου εστιάζοντας στον άνθρωπο.

Επιθυμώ και μπορώ να στηρίξω τις κοινωνικές δομές που έχει αναπτύξει ο Δήμος Βόλου όπως το Κοινωνικό Ιατρείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, την Βοήθεια στο σπίτι για τους ηλικιωμένους (Νοσηλευτική φροντίδα, Ψυχολογική και Ιατρική στήριξη), το ΚΕΠ Υγείας, τη ΣΥΔ (Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης) και τον Ξενώνα Φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας. Επίσης μπορώ να συνεισφέρω και στην κατεύθυνση ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Υγείας μέσω της προώθησης του εθελοντισμού για εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων της Δημοτικής μας Ενότητας. Το Τοπικό Συμβούλιο Βόλου σε συνεργασία με την τοπική μας Εκκλησία μπορεί επίσης να συνδράμει έμπρακτα στη στήριξη και επισιτιστική βοήθεια για τις ασθενέστερες οικονομικά οικογένειες (Συμμετοχή στα συσσίτια των Οίκων Γαλήνης της Μητρόπολης, Κοινωνικό Παντοπωλείο κ.ά.).

Επέλεξα να θέσω υποψηφιότητα στο Τοπικό Συμβούλιο Βόλου γιατί με ενδιαφέρει να συμβάλω στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μου επιδιώκοντας την αποτελεσματική ανθρωπιστική παρέμβαση του Δήμου και συμμετέχοντας ενεργά στην ανθρωποκεντρική ανάπτυξή του.

Πιστεύω στις απολύτως συμμετοχικές, δημοκρατικές και πλειοψηφικές διαδικασίες, που θα έχουν ως πρωταγωνιστή τον δημότη. Ο πολίτης δικαιούται τουλάχιστον μία κοντινή μορφή εξουσίας με σχέδιο και όραμα. Δεν είναι μακριά του. Ας επιλέξει με το μυαλό για τον τόπο του. Είναι στο χέρι μας να προχωρήσουμε δυναμικά, το οφείλουμε στον τόπο μας, στην πόλη του Βόλου που αγαπάμε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου