ΤΟΠΙΚΑ

Αδειασε η αποθήκη τροφίμων της ΛΕΔ Μαγνησίας

αδειασε-η-αποθήκη-τροφίμων-της-λεδ-μαγ-905895

Μετά το ξέσπασμα της ενεργειακής κρίσης μειώθηκαν οι προσφορές πολιτών – Αλλες χρονιές η Λέσχη προσέφερε και κρέας, φέτος, όμως, όχι

Πάσχα χωρίς κρέας στο γιορτινό τραπέζι θα κληθούν να κάνουν οικογένειες του Βόλου, οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Πρόκειται για περίπου 100 περιπτώσεις μοναχικών ηλικιωμένων, πολύτεκνων οικογενειών, τους οποίους στηρίζουν οι εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, προσφέροντάς τους τα αναγκαία για την καθημερινότητα. Προηγούμενες χρονιές, τέτοιες ημέρες, η Λέσχη είχε από προσφορές επιχειρηματιών ή πολιτών και κρέας το οποίο διένειμε σε οικογένειες σε ανάγκη. «Φέτος δεν έχουμε να δώσουμε κρέας στις οικογένειες. Οι προσφορές έχουν μειωθεί αισθητά», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, Βασίλης Ηλιόπουλος.

Η ΛΕΔ Μαγνησίας διατηρεί στον χώρο της αποθήκη τροφίμων και εκεί δέχεται προσφορές από δημότες σε τρόφιμα και είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής. Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, συγκεντρώνει βασικά είδη και τα προσφέρει σε οικογένειες που έχουν αυξημένες οικονομικές ανάγκες. «Εχουμε στη φροντίδα μας περίπου 100 οικογένειες, οι οποίες δεν είναι ενταγμένες σε κάποια κοινωνική δομή, αλλά έχουν διαπιστωμένες οικονομικές αδυναμίες. Τις στηρίζουμε, προσφέροντάς τους απαραίτητα είδη για την καθημερινότητα, τα οποία προσφέρουν οι ίδιοι οι δημότες», εξηγεί ο κ. Ηλιόπουλος.

Σε κάθε οικογένεια προσφέρεται ένα πλήρες πακέτο 20 περίπου βασικών προϊόντων για κάθε νοικοκυριό. Το πακέτο περιλαμβάνει λάδι, γάλα, αλεύρι, ζάχαρη, ζυμαρικά, όσπρια, μαρμελάδες, κορνφλέικς, φρυγανιές. Κάθε φορά, ανάλογα με τις δωρεές που υπάρχουν δίνονται και επιπλέον είδη, όπως τυροπιτοειδή, κεκάκια που προσέφερε εταιρία, αλλά και απορρυπαντικά.

Οι διανομές γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και την τελευταία εβδομάδα εξυπηρετήθηκαν περίπου δέκα οικογένειες. «Αύριο (σ.σ. σήμερα), έχουμε τις τελευταίες διανομές. Δυστυχώς όμως η αποθήκη μας έχει αδειάσει και φέτος δεν έχουμε να δώσουμε, όπως προηγούμενες χρονιές, κρέας για αυτές τις ημέρες», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δωρεές έχουν μειωθεί αισθητά το τελευταίο χρονικό διάστημα. «Φαίνεται ότι ο κόσμος είναι στριμωγμένος οικονομικά και υπάρχουν σοβαρές δυσκολίες ακόμη και για να προσφέρει τα ελάχιστα. Μετά το Πάσχα θα δούμε τι θα γίνει», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου