ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μάνα και γιος διακινούσαν χασίς ~ Στον ανακριτή θα απολογηθούν οι δράστες

μάνα-και-γιος-διακινούσαν-χασίς-στον-α-92912

Αστυνομικοί εντόπισαν στο σπίτι τους στη Σκιάθο ποσότητα βάρους 759,2 γραμμαρίων

Λαβράκι έβγαλε την Πέμπτη το πρωί επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου. Σε αιφνιδιαστικό έλεγχο στο σπίτι 36χρονου υπηκόου Αλβανίας οι αστυνομικοί εντόπισαν κάνναβη συνολικού βάρους 759,2 γρ. Τα ναρκωτικά ήταν συσκευασμένα σε μικρότερες ποσότητες έτοιμα για διακίνηση και φυλάσσονταν σε κρύπτες. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στη μητέρα του ηλικίας 50 ετών, που ήταν στην οικία την ώρα του ελέγχου.

Στη συνέχεια αναζήτησαν και συνέλαβαν τον 36χρονο, τον οποίο εντόπισαν στην οδό Παπαδιαμάντη.

Οι δύο συλληφθέντες μεταφέρθηκαν την Παρασκευή στον Βόλο συνοδεία αστυνομικών και η Εισαγγελία Βόλου άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από κοινού.

Η επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθος στήθηκε μετά από πολυήμερη παρακολούθηση των δραστών.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν ακόμη στο σπίτι τους και κατάσχεσαν δύο δενδρύλλια κάνναβης ύψους 17 εκ. περίπου έκαστο, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, χρηματικό ποσό των 2.000 €, ένα κινητό τηλέφωνο και δύο ρολόγια χειρός μάρκας Rolex & Seizmont.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 36χρονος φέρεται να πήρε επάνω του την ευθύνη για την προμήθεια των ναρκωτικών. Ισχυρίζεται ότι τα είχε για ιδία χρήση.

Η μητέρα του υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις ναρκωτικές ουσίες, φέρεται όμως να έπεσε σε αντιφάσεις.

Η επιχείρηση του Τμήματος Σκιάθου συνεχίστηκε με αιφνιδιαστικές έρευνες.

Οι αστυνομικοί εισέβαλαν στην οικία 32χρονου και εντόπισαν 23 ναρκωτικά δισκία χanax, τα οποία δεν συνοδεύονταν από την απαιτούμενη από τον νόμο συνταγή.

Επίσης, έκαναν ντου στο σπίτι 25χρονου, όπου, όμως, δεν εντόπισαν ναρκωτικές ουσίες. Οι αστυνομικοί βρήκαν μόνο έναν μεταλλικό σουγιά, τύπου πεταλούδα, συνολικού μήκους 21 εκατοστών με μήκος λάμας 9,5 εκατοστών, που ο νεαρός κατείχε παράνομα.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν αν οι δύο τελευταίοι αλλοδαποί έχουν συμμετοχή σε τυχόν διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Εναντίον των δύο τελευταίων συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και παράβασης του νόμου περί όπλων.

Συγχαρητήρια δήλωση Μ. Αλεξάκη

Με αφορμή την επιτυχία του Τμήματος Σκιάθου στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών, ο διευθυντής Αστυνομίας Μαγνησίας Μίλτος Αλεξάκης εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στους αστυνομικούς του νησιού.

Σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τονίζει ότι εργάστηκαν με ιδιαίτερο ζήλο, πίστη στο καθήκον, ακατάπαυστη εργατικότητα και επαγγελματισμό.

Η σημαντική επιτυχία αποδεικνύει, όπως σημειώνει, ότι οι άνδρες και οι γυναίκες αστυνομικοί, αξίζουν την ευγνωμοσύνη όλων για τον καθημερινό και αδιάλειπτο αγώνα τους, προσφέροντας πολύτιμη υπηρεσία στην ασφάλεια των πολιτών και καταπολεμώντας τη μάστιγα των ναρκωτικών.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου