ΤΟΠΙΚΑ

Βόλος: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε ναρκωτικά

βόλος-εξαρθρώθηκε-εγκληματική-ομάδα-9161

Εξακριβώθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην πόλη του Βόλου.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στον καταυλισμό Ρομα στη Νεάπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βόλου και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Βόλου, συνελήφθησαν έξι ημεδαποί, πέντε άνδρες και μια γυναίκα, ως μέλη της εγκληματικής ομάδας που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες.

Ειδικότερα, εντοπίστηκε συγκεκριμένη τοποθεσία (χωματερή) κοντά στις οικίες τους, στην οποία οι δράστες απέκρυπταν ναρκωτικές ουσίες, τις οποίες διακινούσαν σε χρήστες στην πόλη του Βόλου.

Σε σημείο της χωματερής, οι αστυνομικοί βρήκαν θαμμένες και κατέσχεσαν:

-Τρεις νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη σε μορφή βράχου, συνολικού βάρους -308,7- γραμμαρίων.

-32 νάιλον συσκευασίες (φιξάκια) με ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -37,58- ευρώ.

-Τρεις ζυγαριές.

Επιπλέον, στην κατοχή των δραστών και σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά το χρηματικό ποσό των -7.525- ευρώ & δύο κινητά τηλέφωνα.

Κατασχέθηκαν, επίσης, δύο επιβατικά αυτοκίνητα, ιδιοκτησίας δύο εκ των δραστών, ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Συναφώς με την υπόθεση, σημειώνεται ότι συνελήφθησαν, την Πέμπτη στον Βόλο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, τρεις ημεδαποί, δυο άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι προμηθεύτηκαν ποσότητες ηρωίνης, από μέλη της ομάδας.

Αναλυτικότερα, στους δύο άνδρες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία νάιλον συσκευασία με ηρωίνη, βάρους 0,99 γραμμαρίων και τέσσερις νάιλον συσκευασίες με ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους 3,75 γραμμαρίων, αντίστοιχα, ενώ στη γυναίκα μία νάιλον συσκευασία με ηρωίνη, βάρους 0,89 γραμμαρίων και τρία ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.

Το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου