ΤΟΠΙΚΑ

Κεραυνός χτύπησε σχολείο του Βόλου

κεραυνός-χτύπησε-σχολείο-του-βόλου-292074

Πανικός προκλήθηκε στο σχόλασμα στους μικρούς μαθητές των 18ου και 29ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου, όταν κεραυνός χτύπησε σε σημείο έξω από το σχολικό προαύλιο. Πρόλαβαν να δουν μία έντονη λάμψη, πριν ακουστεί ο εκκωφαντικός κρότος, τον οποίο διαδέχθηκε ισχυρή δόνηση. Από το χτύπημα του κεραυνού ευτυχώς δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, οι μαθητές όμως τρομοκρατήθηκαν.

Σείστηκε ολόκληρη η περιοχή στο ύψος της Νεάπολης προχθές το μεσημέρι, όταν, εν μέσω καταρρακτώδους βροχής, κεραυνός «έσκασε» έξω από το σχολικό συγκρότημα των 18ου και 29ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου.

Ηταν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι και το φαινόμενο βρήκε τους μαθητές στο σχόλασμα. Τα παιδιά ήταν με τις σχολικές τσάντες στον ώμο και έβγαιναν από τις τάξεις, όταν είδαν μία έντονη λάμψη. Σε δευτερόλεπτα ακούστηκε ο εκκωφαντικός θόρυβος και η γη άρχισε να τρέμει.

Ακολούθησαν σκηνές πανικού. Εντρομοι οι μαθητές έτρεξαν ενστικτωδώς να προστατευτούν, κάποιοι έπεσαν στο έδαφος, άλλοι άρχισαν να φωνάζουν και να κλαίνε.

Εκπαιδευτικοί, πανικοβλημένοι και οι ίδιοι, έτρεξαν για να προστατεύσουν τους μαθητές κι όταν διαπίστωσαν ότι όλοι ήταν καλά στην υγεία τους, προσπαθούσαν να τους ηρεμήσουν και να τους καθησυχάσουν ότι είναι ασφαλείς.

Από το χτύπημα του κεραυνού δεν προκλήθηκε τραυματισμός. Ωστόσο έπεσε μία ασφάλεια, κάηκε ένας προτζέκτορας και τα τηλέφωνα και το διαδίκτυο δεν λειτουργούν. Εκπαιδευτικοί των συστεγαζόμενων σχολείων κάλεσαν συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να ελέγξει τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

Δεν διευκρινίστηκε αν ο κεραυνός έπεσε στο αλεξικέραυνο που διαθέτει το σχολικό συγκρότημα ή στον μετασχηματιστή που υπάρχει έξω από αυτό. Αύριο, Δευτέρα, θα γίνει έλεγχος και καταγραφή των ζημιών.

Αλλη μία φορά τα τελευταία χρόνια έχει καταγραφεί πτώση κεραυνού σε σχολείο στη Μαγνησία, τον Ιανουάριο του 2017. Τότε κεραυνός είχε χτυπήσει το κτίριο το οποίο ευτυχώς δεν ήταν ανοιχτό και είχε προκαλέσει σημαντικές ζημιές. Μάλιστα το συγκεκριμένο περιστατικό είχε σταθεί αφορμή για τη διενέργεια εκτεταμένων ελέγχων για τη σωστή λειτουργία των αλεξικέραυνων με πρωτοβουλία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου