ΤΟΠΙΚΑ

Λαμπερά Χριστούγεννα στον Βόλο

λαμπερά-χριστούγεννα-στον-βόλο-347942

Αννα Βίσση, Νατάσα Θεοδωρίδου, Στέλιος και Αγγελος Διονυσίου, αλλά και ο Πέτρος Ιακωβίδης είναι τα ονόματα, που θα φιλοξενήσει η πόλη, στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, που ετοιμάζει ο Δήμος Βόλου για τις γιορτές.

Πέρυσι, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και των απαγορευτικών μέτρων που ήταν σε ισχύ, οι εκδηλώσεις δεν έγιναν. Φέτος, οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που αποτελούν πλέον θεσμό για την πόλη.

Παράλληλα με την έναρξη του στολισμού του Βόλου, ο Δήμος προετοιμάζει πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα ξεκινήσει από τις 30 Νοεμβρίου. Μάλιστα, την επόμενη Παρασκευή, ο δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων.

Το σήμα της έναρξης των γιορτών θα δοθεί στη μεγάλη κεντρική εκδήλωση, στην παραλία της πόλης, με επίσημη προσκεκλημένη την Αννα Βίσση. Προγραμματίζεται επίσης συναυλία με τη Νατάσα Θεοδωρίδου και αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου με προσκεκλημένους τους Στέλιο και Αγγελο Διονυσίου. Στη βραδιά των φαναριών, το «παρών» θα δώσει ο Πέτρος Ιακωβίδης. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται από πλούσιες θεατρικές, μουσικές εκδηλώσεις, εργαστήρια και όχι μόνο.

Τις εκδηλώσεις θα πλαισιώσει ο στολισμός της πόλης, με τον μπλε ουρανό, τα φωτεινά δώρα πάνω από την Ερμού, τον ιπτάμενο Αη Βασίλη, τη ζωντανή φάτνη του Αγίου Νικολάου, τα μπλε κατάρτια, τις γιορτινές φιγούρες, αλλά και το πάρκο των αστεριών στον Αγιο Κωνσταντίνο που θα είναι ακόμη πιο λαμπερό.

Για πρώτη φορά εκτός Ιταλίας ο Πινόκιο

Μία από τις εκπλήξεις των φετινών γιορτών θα είναι το θεματικό πάρκο που θα στηθεί στην πλατεία Πανεπιστημίου. Θα φιλοξενήσει μία μεγάλη παραγωγή, τον Πινόκιο, που για πρώτη φορά παρουσιάζεται εκτός Ιταλίας.

Γίνονται μάλιστα προσπάθειες στα εγκαίνια λειτουργίας του θεματικού πάρκου το «παρών» να δώσει ο μεγάλος Ιταλός ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, Ρομπέρτο Μπενίνι.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου