ΤΟΠΙΚΑ

Εικαστικό δρώμενο –διαμαρτυρία καλλιτεχνών του Βόλου [photos]

εικαστικό-δρώμενο-διαμαρτυρία-καλλ-672201

Φωνή διαμαρτυρίας των καλλιτεχνών η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Αγίου Νικολάου, με βασικό αίτημα τη λήψη μέτρων στήριξης από την κυβέρνηση, που θα διασφαλίσουν τα δικαιώματα και την επιβίωσή τους.

Εικαστικοί, μουσικοί, ηθοποιοί, χορευτές, τεχνικοί, άνθρωποι του πολιτισμού, ένωσαν δυνάμεις και εξέφρασαν την αγωνία τους, με εφόδιο την τέχνη, που δοκιμάζεται σκληρά λόγω της πανδημίας. Έναν χρόνο μετά το πρώτο lockdown, τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται, με τον αγώνα επιβίωσης να καθίσταται ακόμη πιο δύσκολος.

Η κινητοποίηση, που διοργανώθηκε από την Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών Βόλου, με την στήριξη τοπικών συλλόγων και φορέων, ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των πανελλαδικών δράσεων όλων των καλλιτεχνικών σωματείων ανά τη χώρα, που ζητούν από την κυβέρνηση τη στήριξη όλων των καλλιτεχνών και του πολιτισμού, που έχουν πληγεί λόγω της πανδημίας.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Καλλιτεχνών Βόλου, Κώστας Βλαχούτσος, υπογράμμισε ότι «ζητούμε την ουσιαστική στήριξη των συναδέλφων καλλιτεχνών από την κυβέρνηση. Να υπάρχει μέχρι το τέλος της πανδημίας εξασφαλισμένο εισόδημα για όλους τους συναδέλφους».

Παραθέτοντας αριθμητικά δεδομένα, υπογράμμισε ότι υπολογίζονται σε 120.000 οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό, σε πανελλαδικό επίπεδο, με πολύ μικρό ποσοστό να έχει λάβει το επίδομα ειδικού σκοπού.

Κραυγή διαμαρτυρίας η σημερινή συγκέντρωση, με βασικό αίτημα να μην κόβεται το ρεύμα και το νερό, να παγώσουν οι πλειστηριασμοί και τα δάνεια στις Τράπεζες, για να βοηθηθούν δεκάδες οικογένειες.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, εξάλλου, συγκεντρώθηκαν είδη πρώτης ανάγκης για την στήριξη των σεισμοπαθών της δυτικής Θεσσαλίας, με τους καλλιτέχνες να διατηρούν την αγωνιστική διάθεση, μέχρις ότου δοθούν λύσεις στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, υπογραμμίζοντας ότι «τραγουδάμε για να ενώσουμε το λαό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου