ΤΟΠΙΚΑ

Μάσκες προστασίας έναν χρόνο μετά παρέλαβε χθες η Εισαγγελία Βόλου

μάσκες-προστασίας-έναν-χρόνο-μετά-παρ-544835

Ενώ από την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, οι εμβολιασμένοι θα τις πετάξουν

Απίστευτο κι όμως ελληνικό… Μετά από έναν και πλέον χρόνο από το ξέσπασμα της πανδημίας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης έστειλε μάσκες προστασίας στην Εισαγγελία Βόλου. Οι μάσκες με το λογότυπο του Υπουργείου Δικαιοσύνης παραλήφθηκαν μόλις χθες κι ενώ από 1η Ιουλίου, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, οι εμβολιασμένοι θα τις «πετάξουν» τουλάχιστον τους εξωτερικούς χώρους.

Από τον Μάρτιο του 2020 οπότε και ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού, η Εισαγγελία Βόλου, παρέλαβε μόλις ένα μπουκάλι αντισηπτικό χεριών και ένα μπουκάλι απολυμαντικό επιφανειών για κάθε γραφείο, ενώ έγιναν και παρεμβάσεις με την τοποθέτηση πλέξι γκλας στα γραφεία, προκειμένου Εισαγγελείς να μην έρχονται σε απευθείας επαφή με κόσμο που εισέρχεται στο γραφείο τους για υποθέσεις της δικαιοσύνης.

Εκτός από τα αντισηπτικά και τα διαχωριστικά στα γραφεία, τα υπόλοιπα αποτελούσαν μέριμνα των ίδιων των εισαγγελέων και εργαζομένων στα Δικαστήρια Βόλου. Αγόραζαν τις μάσκες προστασίας επί έναν και πλέον χρόνο και όλα τα απαραίτητα για την προσωπική τους υγιεινή και ασφάλεια.

Χθες, έναν και πλέον χρόνο μετά, κι ενώ η συζήτηση για την απαλλαγή από τις μάσκες έχει «φουντώσει» στα δικαστήρια μπήκε διανομέας ταχυμεταφορών για να παραδώσει ένα μόλις πακέτο με μάσκες με το λογότυπο του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Πρόκειται για πακέτο με 25 μάσκες μιας χρήσης.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου