ΤΟΠΙΚΑ

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα δικαστήρια

υποχρεωτική-η-χρήση-μάσκας-στα-δικαστ-766355

Με πράξη της διευθύνουσας το Πρωτοδικείο Βόλου Αννας Ρήγα ορίζονται νέα μέτρα προστασίας από την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, τα οποία τίθενται σε ισχύ μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, σε εφαρμογή της κοινής υπουργικής απόφασης για τους κανόνες τήρησης προστασίας στα δικαστήρια και τις εισαγγελίες της χώρας, η κ. Ρήγα όρισε τα εξής μέτρα:

-Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας ή ασπίδας προστασίας προσώπου από τους δικαστές, εισαγγελείς, γραμματείς, συνηγόρους, διαδίκους και λοιπούς παρισταμένους εντός των δικαστικών αιθουσών.

-Διαθεσιμότητα αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος.

-Τήρηση ενάμιση μέτρου απόστασης μεταξύ φυσικών προσώπων.

-Ανώτατο όριο εισερχομένων εντός των ακροατηρίων του Μονομελούς και του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου ορίζεται ο αριθμός των 25 ατόμων και ανώτατο όριο εισερχομένων εντός των μικρών αιθουσών συνεδριάσεως πολιτικών διαδικασιών ορίζεται ο αριθμός των δέκα ατόμων.

«Οι διασκέψεις και η διεκπεραίωση οποιασδήποτε νομικής ενέργειας, που αφορά στη λειτουργία της δικαστικής υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Βόλου, μπορεί να γίνεται, εφόσον είναι εφικτό και προς αποφυγή συνωστισμού με τη χρήση τεχνολογικών μέσων και ειδικότερα με τη χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου», αναφέρεται ακόμη στην πράξη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου