ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Οι Σκανδιναβοί ψηφίζουν Σκόπελο για διακοπές

οι-σκανδιναβοί-ψηφίζουν-σκόπελο-για-δ-563680

Πληθαίνουν συνεχώς τα δημοσιεύματα στα ταξιδιωτικά ΜΜΕ της Σκανδιναβίας με προτάσεις για ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς. «Πρωταγωνιστές» σε αυτά τα αφιερώματα είναι φυσικά τα πανέμορφα ελληνικά νησιά, ανάμεσα τους και η μαγευτική Σκόπελος.

Χαρακτηριστικά είναι τα δημοσιεύματα που μπορεί να δει κανείς στο site της δημοσιογράφου Αλεξάνδρας Πασχαλίδου, το οποίο έχει ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση στη Σουηδία. Μύκονος, Σαντορίνη, Κρήτη, Σκόπελος και Πάργα παρουσιάζονται ως ονειρεμένοι προορισμοί για μήνα του μέλιτος και γάμους στην Ελλάδα. Ειδικά για την μαγευτική Σκόπελο, το άρθρο προτρέπει τους Σουηδούς να παντρευτούν στο πανέμορφο νησί, ακολουθώντας τα βήματα της ρομαντικής ταινίας Mamma Mia.

poster
Επιπλέον, τις τουριστικές περιοχές της Μαγνησίας προτείνει το ταξιδιωτικό περιοδικό της Σουηδίας RES, ως τους καταλληλότερους ελληνικούς προορισμούς να καλωσορίσουν τους τουρίστες, στο προσεχές καλοκαίρι. Σύμφωνα με το RES, η Σκόπελος αναδεικνύεται σε μία από τις πρώτες θέσεις για το ασύγκριτο φυσικό κάλλος της, τη συναρπαστική θέα, τα σμαραγδένια νερά και την ταύτιση με το διαχρονικό μιούζικαλ του Mamma Mia. Στη συνέχεια τη «σκυτάλη» πήρε και η Φινλανδία για να δώσει «ψήφο εμπιστοσύνης» στο νησί του Mamma Mia. Το θεματικό περιοδικό Γάμου HAAT (WEDDING) παρουσίασε στην έντυπη και διαδικτυακή έκδοσή του, πολυσέλιδο ρεπορτάζ στο οποίο προτείνεται η Σκόπελος ανάμεσα στους ιδανικούς γαμήλιους προορισμούς της Ελλάδας.

Παράλληλα με τα παραπάνω, η εφημερίδα Expressen, δημοσίευσε εκτενή λίστα με τα 21 καλύτερα ελληνικά νησιά και ανέδειξε μεταξύ άλλων τη φυσική γοητεία και τις παραλίες της Σκοπέλου. «Η ένταξη της Σκοπέλου στις προτάσεις και τα αφιερώματα κορυφαίων ΜΜΕ αποδεικνύει τη μεγάλη δυναμική του προορισμού που δηλώνει ασφαλής και έτοιμη να υποδεχτεί τουρίστες, αναδεικνύει την έντονη ανάγκη και τάση των Σκανδιναβών που ανυπομονούν να «χαλαρώσουν» οι περιορισμοί και να ταξιδέψουν το καλοκαίρι στην Ελλάδα και δικαιώνει τις επιλογές του δήμου που συνεργάζεται με πλήθος φορέων όπως το Γραφείο ΕΟΤ Σκανδιναβίας για να προωθήσει το τρίπτυχο φύση – ασφάλεια – ποιότητα», δήλωσε η πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού του δήμου Σκοπέλου, Ιωάννα Ευσταθίου.

[ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου