ΤΟΠΙΚΑ

Στα… θρανία εκπαιδευτικοί της Μαγνησίας για τις μάσκες

στα-θρανία-εκπαιδευτικοί-της-μαγνησ-849809

Επιμορφώνονται από στελέχη της Επιτροπής Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Βόλου για την ορθή χρήση μάσκας και αντιμετώπισης περιστατικών στα σχολεία

Στα… θρανία για τη σωστή χρήσης της μάσκας, αλλά και τον ενδεδειγμένο τρόπο αντιμετώπισης τυχόν ύποπτου κρούσματος στο σχολείο επιστρέφουν σταδιακά εκπαιδευτικοί από τις 75 σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Πρόκειται για πρόγραμμα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών που σύμφωνα με την υπεύθυνη σχολικών προγραμμάτων Σοφία Κανταράκη έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα αγωγής υγείας και ήδη από την περασμένη Τρίτη έχουν ξεκινήσει οι επιμορφώσεις σε συνεργασία με μέλη της Επιτροπής Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Βόλου.

Όπως ανέφερε η κ. Κανταράκη αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται η επιμόρφωση εκπαιδευτικών από τα γυμνάσια, ενός από κάθε σχολείο, οι οποίοι θα γίνουν πολλαπλασιαστές των γνώσεών τους τόσο στους συναδέλφους τους εκπαιδευτικούς όσο και στους μαθητές τους.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα επιμορφωθούν εκπαιδευτικοί των λυκείων. «Οι επιμορφώσεις γίνονται αυστηρά σε ολιγάριθμα γκρουπ των 15 εκπαιδευτικών, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Βόλου και αφορούν τόσο στη σωστή χρήση μάσκας όσο και στη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων», σημείωσε η κ. Κανταράκη.

Η σωστή εφαρμογή της μάσκας δεν είναι το μοναδικό αντικείμενο της επιμόρφωσης. Εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν και για τον τρόπο χειρισμού ενός πιθανού κρούσματος στο σχολικό χώρο. Σύμφωνα με τις αναλυτικές οδηγίες που τους δόθηκαν, ο χειρισμός γίνεται με απομόνωση του πιθανού περιστατικού σε ειδικό χώρο, ενώ όποιος έρθει σε επαφή θα πρέπει να το κάνει με αποκλειστική χρήση όχι μόνο μάσκας, αλλά και γαντιών, προστατευτικών γυαλιών μιας χρήσης αλλά και ρόμπας μιας χρήσης προκειμένου να αποφύγουν να έρθουν σε επαφή με ιικό φορτίο.

Οι τελευταίες μάλιστα οδηγίες αφύπνισαν εκπαιδευτικούς οι οποίοι μετέφεραν τις γνώσεις τους στο σχολείο απ’ όπου άρχισαν να γίνονται παραγγελίες σε προστατευτικά γυαλιά και ρόμπες μιας χρήσης για παν ενδεχόμενο. «Αρκετά σχολεία έχουν εξοπλιστεί πλήρως, υπάρχουν όμως και σχολεία που προβαίνουν σε αγορές ειδών όπως οι ρόμπες και τα γυαλιά μετά την επιμόρφωση η οποία χαρακτηρίζεται εξαιρετικά χρήσιμη», κατέληξε η κ. Κανταράκη.

Με μέτρα τα σχολικά προγράμματα

Η κ. Κανταράκη σημείωσε ότι τα σχολικά προγράμματα θα γίνουν και φέτος παρά την υγειονομική απειλή του κορονοϊού. «Θα γίνουν σε μικρές ομάδες μαθητών με την τήρηση όλων των μέτρων και οι παρουσιάσεις θα γίνουν εξ αποστάσεως. Η δημιουργικότητα δεν σταματά εξαιτίας της πανδημίας. Προσπαθούμε να στείλουμε μήνυμα αισιοδοξίας στα σχολεία», κατέληξε.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου