ΤΟΠΙΚΑ

Παραλαμβάνουν μάσκες «αερόστατα»: Νέα οδηγία της ΚΕΔΕ ότι δεν επιστρέφονται…

παραλαμβάνουν-μάσκες-αερόστατα-νέ-850267

Θα διανεμηθούν σε μαθητές του λυκείου και καθηγητές και οι μικρότερες στους υπόλοιπους μαθητές μέχρι την παραλαβή της σωστής παρτίδας

Μάσκες «αερόστατα»… παρά το γεγονός ότι κρίθηκαν ακατάλληλες προς χρήση για το XL μέγεθός τους θα παραλάβουν σήμερα μαθητές των λυκείων της Μαγνησίας και καθηγητές προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν μέχρι να αποσταλεί η νέα παρτίδα σε κανονικό μέγεθος. Οι πιο… άνετες στη χρήση μάσκες θα καταλήξουν στους μεγαλύτερης ηλικίας μαθητές και εκπαιδευτικούς ενώ οι μικρότεροι, νηπιαγωγείου, δημοτικού σχολείου και γυμνασίου θα παραλάβουν τις μικρότερες υφασμάτινες.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού Βόλου Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, προχθές το βράδυ, εκδόθηκε και νέα οδηγία από την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας με την οποία αναιρέθηκε απόφαση για την επιστροφή των ΧΧΧL υφασμάτινων μασκών σε διαστάσεις 12Χ22 εκατοστά.

«Δεδομένου ότι οι τύπου Α υφασμάτινες μάσκες διαστάσεων 9Χ18 δεν προβλέπεται να μας αποσταλούν πριν την επόμενη εβδομάδα και οι μάσκες μιας χρήσης που διανείμαμε μπορούν να καλύψουν τους μαθητές και καθηγητές έως το τέλος της εβδομάδας, αποφασίστηκε να μοιραστούν οι μικρότερες στους μαθητές από νηπιαγωγείο έως και γυμνάσιο και οι μεγαλύτερες στους μαθητές του λυκείου και τους εκπαιδευτικούς που θα τις φορούν πιο… άνετα», σχολίασε η κ. Μποντού.

Μάλιστα ήδη από χθες οι υπεύθυνοι των δήμων προσέρχονταν στο τμήμα Παιδείας του Δήμου Βόλου προκειμένου να παραλάβουν τις μάσκες τύπου Α και τύπου Β που αντιστοιχούν στον αριθμό του μαθητικού και εκπαιδευτικού δυναμικού τους και από σήμερα θα ξεκινήσει η διανομή τους στα σχολεία.

Στα σχολεία του Δήμου Βόλου θα διανεμηθούν 16.662 τύπου Α υφασμάτινες μάσκες και 15.534 τύπου Β υφασμάτινες μάσκες σε διάφορα χρώματα.

Στο μεταξύ χθες ολοκληρώθηκε η παράδοση των παγουριών στα δημοτικά σχολεία οι διευθυντές των οποίων ανέλαβαν να τα μοιράσουν στους μαθητές προκειμένου να αποφεύγεται η χρήση των σχολικών βρυσών και η ανταλλαγή μπουκαλιών μεταξύ των μαθητών στο πλαίσιο της προσπάθειας για την μείωση της πιθανότητας διασποράς του κορονοϊού.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου