ΤΟΠΙΚΑ

Μικροπωλητές Λαϊκών Αγορών: 40 άδειες σε εκκρεμότητα

μικροπωλητές-λαϊκών-αγορών-40-άδειες-σε-94198

Δεν μπορούν να τις ανανεώσουν και κινδυνεύουν να χάσουν τις θέσεις τους

Κίνδυνος να… σβήσουν από το χάρτη των λαϊκών αγορών 40 θέσεις, τις οποίες καταλαμβάνουν ισάριθμοι μικροπωλητές. Τέλος Φεβρουαρίου, λήγει η προθεσμία ανανέωσης των αδειών, 40 όμως μικροπωλητές δεν έχουν καταφέρει να προσκομίσουν τα απαιτούμενα έγγραφα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πληροφορίες που κάνουν λόγο για νέα παράταση, δεν επιβεβαιώνονται επίσημα, τουλάχιστον όχι ακόμη, με αποτέλεσμα 40 μικροπωλητές στις λαϊκές αγορές του Βόλου και της Ν. Ιωνίας, να κινδυνεύουν να χάσουν το έστω και πενιχρό μεροκάματο που βγάζουν πίσω από τους πάγκους τους. Στο τμήμα εμπορίου του Δήμου Βόλου προσήλθε -για ανανέωση των αδειών του- το σύνολο των παραγωγών και η πλειοψηφία των μικροπωλητών των λαϊκών αγορών, πλην 40 ατόμων, που εξαιτίας χρεών, δεν μπορούν να εκδώσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Τα συγκεκριμένα δικαιολογητικά είναι απαραίτητα για την ανανέωση αδειών, ωστόσο αποτελούν «αγκάθι» για μερίδα επαγγελματιών που πλέον κινδυνεύουν να χάσουν τις θέσεις τους στις λαϊκές και κατ’ επέκταση το μεροκάματό τους.

Η μοναδική ελπίδα που τρέφουν πάντως οι θιγόμενοι επαγγελματίες είναι να δοθεί και νέα παράταση, προκειμένου να υπάρξει αλλαγή και στο νομικό πλαίσιο.

Η διαδικασία ανανέωσης των αδειών στις λαϊκές αγορές, έχει ξεκινήσει από το 2014 μέχρι σήμερα, όμως δεν έχει ολοκληρωθεί εξαιτίας των συνεχών παρατάσεων. Αρχική προθεσμία ανανέωσης των αδειών με τριετή διάρκεια ήταν στις 31 Οκτωβρίου 2014 και έκτοτε δόθηκαν τέσσερις παρατάσεις: έως 2 Μαρτίου 2015, έως 30 Ιουνίου 2015, έως 30 Οκτωβρίου 2015 και η τελευταία λήγει στις 29 Φεβρουαρίου 2016.Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δοθεί και νέα παράταση έως τέλος Ιουνίου 2016 και θα γίνει προκειμένου να αλλάξει το νομικό καθεστώς ανανέωσης των αδειών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου