ΤΟΠΙΚΑ

12.000 πολίτες από τη Μαγνησία δεν έχουν να φάνε

12-000-πολίτες-από-τη-μαγνησία-δεν-έχουν-να-φ-323910

Το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης στο νομό δείχνει ο όγκος των αιτήσεων στο επισιτιστικό πρόγραμμα

Το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης στη Μαγνησία, δείχνει ο αριθμός των αιτήσεων που κατέθεσαν πολίτες – εν δυνάμει δικαιούχοι του επισιτιστικού προγράμματος. Σύμφωνα με στοιχεία της διεύθυνσης προγραμματισμού αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα για την προμήθεια δωρεάν τροφίμων, κατέθεσαν 2.145 πολίτες μόνοι τους μέσω διαδικτύου και επιπλέον 3.713 πολίτες που απευθύνθηκαν στα 71 σημεία που λειτούργησαν στο νομό για την εξυπηρέτηση των δυνητικά ωφελούμενων. Συνολικά μέσω του επισιτιστικού προγράμματος, τρόφιμα διεκδικούν 12.249 πολίτες – αριθμός σοκ για το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης στο νομό.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τα στοιχεία που προκύπτουν από τις αιτήσεις, έρχονται να επιβεβαιώσουν τις αρχικές εκτιμήσεις του διευθυντή προγραμματισμού του Δήμου Βόλου, Στάθη Νικηφόρου, ο οποίος κατά την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων είχε υπολογίσει τον αριθμό των δυνητικά ωφελούμενων σε περισσότερους από 12.000 πολίτες, βασιζόμενος άλλωστε σε καταγραφή που έχει γίνει από τις κοινωνικές υπηρεσίες του νομού.

Ο αριθμός των αιτήσεων έρχεται να αποκαλύψει το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει μια πλατιά μάζα κατοίκων της Μαγνησίας, κυρίως οικογένειες, που δεν μπορούν να διασφαλίσουν ούτε τα απαραίτητα.

Μέσω του επισιτιστικού προγράμματος, όσοι επιλεχθούν με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, θα μπορούν να εξασφαλίσουν βασικά είδη διατροφής έως και τέλος του 2016 σε αρχικό στάδιο.

Την ερχόμενη εβδομάδα ή το αργότερο την επόμενη, αναμένεται να ανακοινωθούν πόσοι και ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι του προγράμματος.

Παράλληλα έως την Παρασκευή, ο Δήμος Βόλου και οι Δήμοι της Περιφέρειας της Μαγνησίας, θα πρέπει να κάνουν γνωστά τα σημεία παραλαβής και τα σημεία διανομής των τροφίμων.

Ο διαγωνισμός για τα τρόφιμα που προς το παρόν γίνεται σε εθνικό επίπεδο για το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου, βρίσκεται ήδη στην τελική του φάση.

Η πρώτη παρτίδα τροφίμων αναμένεται να φθάσει στη Μαγνησία στα μέσα Οκτωβρίου και να διανεμηθεί στους δικαιούχους.

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν κάθε μήνα ποσότητες τροφίμων ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειάς τους και συγκεκριμένα ελαιόλαδο, είδη οπωροπωλείου, κρέμα και γάλα για παιδιά, είδη κρεοπωλείου, είδη παντοπωλείου, νωπό κοτόπουλο και είδη βασικής υλικής συνδρομής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου