ΤΟΠΙΚΑ

Διακεκριμένοι παιδο-ογκολόγοι στο Βόλο

διακεκριμένοι-παιδο-ογκολόγοι-στο-βό-323899

Μεγάλο πανελλήνιο συνέδριο της «Φλόγας» με θέμα τον παιδικό καρκίνο

Οι ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται στο πεδίο της ίασης του παιδικού καρκίνου και τα νέα συμπεράσματα θα διατυπωθούν στη διάρκεια του τριήμερου πανελλήνιου συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων. Το μεγάλο συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιάτρων Παιδο-ογκολόγων και Αιματολογίας θα πραγματοποιηθεί στις 30, 31 Οκτωβρίου και 1η Νοεμβρίου στο «Βόλος Palace» με πρωτοβουλία του Συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα» Μαγνησίας.

Στη διάρκεια του παραπάνω συνεδρίου, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην περιοχή μας, θα αναπτυχθούν σημαντικά δεδομένα που έχουν καταγραφεί από το 2009 έως και το 2015 από 52 διακεκριμένους επιστήμονες, οι οποίοι έχουν αναπτύξει σημαντική δράση στο πεδίο του παιδικού καρκίνου. Το συνέδριο είναι ανοιχτό για όσους επιθυμούν να το παρακολουθήσουν.

«Ο λόγος που επελέγη φέτος ο Βόλος για τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου συνεδρίου είναι αφενός η δυναμική παρουσία που αναπτύσσει η Φλόγα Μαγνησίας και αφετέρου η γεωγραφική θέση της πόλης» όπως υπογραμμίζει η Ντίνα Τριανταφύλλου, υπεύθυνη της Φλόγας Θεσσαλίας.

Στο μεταξύ, ένθερμη είναι η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας και η στήριξη του κόσμου στο έργο ζωής της «Φλόγας» προκειμένου να υποστηριχθούν τα παιδιά που νοσούν και οι οικογένειές τους.

Με την ίδια ευαισθησία αντιμετώπισαν, για μια ακόμη φορά, δεκάδες Βολιώτες το προχθεσινό γεύμα αγάπης για τα παιδιά της Φλόγας, αγκαλιάζοντας με συγκινητική προθυμία την πρωτοβουλία των διοργανωτών. Το Φιλανθρωπικό Δείπνο της «Φλόγας», που πραγματοποιήθηκε και φέτος σε συνεργασία με το περιοδικό «Wish» και με την υποστήριξη της κυρίας Εύης Μπέου, εκτός από τη δημοπράτηση ειδών, περιελάμβανε μουσικό ζωντανό πρόγραμμα από δύο καταξιωμένους Βολιώτες μουσικούς: την εξαίσια Κατερίνα Αποστολοπούλου, που τη συνόδευσε στο πιάνο γνωστός μουσικός ο Γιώργος Διαμαντόπουλος.

Κοινό αίτημα είναι η ίαση τεσσάρων στα τέσσερα παιδιά που νοσούν και όλες οι προσπάθειες που καταβάλλονται, εστιάζονται προς την ίδια κατεύθυνση. «Σε κάθε εκδήλωση που διοργανώνουμε, βιώνουμε την ένθερμη ανταπόκριση των Βολιωτών, την ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίζουν το έργο μας και είναι πολύ βασικό για μας» επισημαίνει η κ. Τριανταφύλλου.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Από το φιλανθρωπικό δείπνο που πραγματοποιήθηκε χθες στο Domotel Xenia

Ντίνα Τριανταφύλλου, υπεύθυνη Φλόγας Θεσσαλίας: «Στόχος η ίαση όλων των παιδιών»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου