ΤΟΠΙΚΑ

Σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα για το πετρέλαιο στο βιολογικό

σε-πλήρη-εξέλιξη-η-έρευνα-για-το-πετρέλ-477746

Είχε ως αποτέλεσμα να μη λειτουργήσει η γεννήτρια και ανεπεξέργαστα λύματα να χυθούν στον Ξηριά

Σε επίπεδο διερεύνησης τυχόν ευθυνών, βρίσκεται η έρευνα που έχει διατάξει ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αχιλλέας Μπέος, αναφορικά με τη μη λειτουργία της γεννήτριας στο Βιολογικό στις 15 Μαΐου, λόγω έλλειψης πετρελαίου, με αποτέλεσμα, ανεπεξέργαστα λύματα να διοχετευτούν στην κοίτη του χειμάρρου Ξηριά, μετά από διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Οπως ανέφερε χθες ο κ. Μπέος, η έρευνα της υπόθεσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. «Αυτή τη στιγμή συλλέγονται στοιχεία. Στη συνέχεια θα υπάρχουν κλήσεις σε απολογία και από το πόρισμα θα προκύψει αν υπάρχουν ευθύνες και από ποιους», σημείωσε ο κ. Μπέος.

Σε κάθε περίπτωση ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι θα τηρήσει στο ακέραιο το λόγο του προς την πόλη για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων. «Υπηρεσιακοί παράγοντες και τέσσερις επιστήμονες από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα μελετούν αυτή τη στιγμή όλες τις παραμέτρους, προκειμένου να προχωρήσουμε σε εκσυγχρονισμό του Βιολογικού», είπε ο ίδιος.

Για τη λαθροχειρία

Εξάλλου, υπόθεση ημερών είναι η έκδοση του πορίσματος της τριμελούς επιτροπής που ορίστηκε για να διερευνήσει το περιστατικό της διπλής λαθροχειρίας στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ.

«Πολύ σύντομα θα έχουμε ολοκληρωμένη άποψη για την υπόθεση και θα έρθει πρόταση προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου», ανέφερε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο μετά από έφοδο του Δημάρχου στην ταμειακή υπηρεσία της ΔΕΥΑΜΒ, αποκαλύφθηκε διπλό περιστατικό λαθροχειρίας, το οποίο έκτοτε βρίσκεται υπό διερεύνηση.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου