ΤΟΠΙΚΑ

Βλάβη στον καταθλιπτικό του Βιολογικού

βλάβη-στον-καταθλιπτικό-του-βιολογικ-136065

Τα λύματα διοχετεύονται μέσω του Ξηριά στη θάλασσα

Πλημμύρισε χθες το πρωί η εθνική οδός Αθηνών στο ύψος της πρώην «Φαρίντα». Δεν ήταν μόνο η έντονη βροχόπτωση που μετέτρεψε την εθνική σε χείμαρρο, αλλά και βλάβη στον καταθλιπτικό αγωγό του Βιολογικού Καθαρισμού, με αποτέλεσμα τα λύματα να χύνονται στο οδόστρωμα.

Η βλάβη που σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Στέργιο Παπαευσταθίου, πιθανότατα οφείλεται στην παλαιότητα, σημειώθηκε περίπου στις 11 το πρωί, μαζί με την έναρξη της πρώτης έντονης βροχόπτωσης. Αμεσα στην περιοχή έσπευσε συνεργείο της επιχείρησης, προκειμένου να διαπιστώσει τι έχει συμβεί.

Οπως εξήγησε ο κ. Παπαευσταθίου, η διαρροή εντοπίστηκε στον καταθλιπτικό αγωγό, ο οποίος μεταφέρει επεξεργασμένα λύματα από τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων στον υποθαλάσσιο αγωγό διάθεσης στο Αγκίστρι.

«Ευτυχώς, πρόκειται για επεξεργασμένο, καθαρό νερό, σε διαφορετική περίπτωση το πρόβλημα θα ήταν μεγάλο», ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, επισημαίνοντας ότι από τη διαρροή δεν προκλήθηκαν άλλα σοβαρότερα προβλήματα.

Συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ, αφού ενημέρωσαν με έγγραφο τη Διεύθυνση Υγείας και το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, ότι πρόκειται για καθαρό νερό, προχώρησαν σε εκτροπή του επεξεργασμένου και χλωριωμένου λύματος στον Ξηριά.

Εως και σήμερα, αναμένεται ο αγωγός να έχει αδειάσει από νερό και νωρίς το πρωί, συνεργεία να μπορέσουν να επέμβουν για να προχωρήσουν σε αποκατάσταση της βλάβης.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου