ΤΟΠΙΚΑ

Ενα ακόμη χαμένο μεροκάματο στη λαϊκή της Δευτέρας

ενα-ακόμη-χαμένο-μεροκάματο-στη-λαϊκή-559873

Λόγω των δρομολογίων του ΚΤΕΛ- Το επόμενο διάστημα ξεκινά η αστυνόμευση των λαϊκών

Ενα ακόμη χαμένο μεροκάματο μέτρησαν χθες οι παραγωγοί και πωλητές της λαϊκής αγοράς της Δευτέρας που επρόκειτο να γίνει στην οδό Μελίνας Μερκούρη. Οι πάγκοι δεν στήθηκαν και η λαϊκή αγορά δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Απ. Τσακανίκα, το Αστικό ΚΤΕΛ ζήτησε μία εβδομάδα προθεσμία για να ολοκληρώσει το σχεδιασμό των δρομολογίων για την παράκαμψη που θα πρέπει να κάνουν κάθε Δευτέρα, οπότε και στην οδό Μελίνας Μερκούρη θα διεξάγεται η λαϊκή αγορά.

Σημειώνεται ότι μετά την ψήφιση της νέας Κανονιστικής για τη χωροθέτηση των λαϊκών αγορών από το δημοτικό συμβούλιο, ξεκίνησε η εφαρμογή της σταδιακά ανά δρόμο. Εκκρεμούν κάποιες διαγραμμίσεις, οι λαϊκές όμως φαίνεται να αρχίζουν να μπαίνουν σιγά- σιγά σε μία σειρά με βάση τη νέα Κανονιστική.

Σε εκκρεμότητα είναι επίσης και η ηλεκτρονική είσπραξη του ημερήσιου δικαιώματος από τις λαϊκές που αυτή τη στιγμή γίνεται χειρόγραφα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακανίκα, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να οριστούν και οι τέσσερις επόπτες για τον έλεγχο της λειτουργίας των λαϊκών αγορών, βάσει του Κανονισμού που εγκρίθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο. Οι επόπτες θα ελέγχουν καθαριότητα, παρανομία, ωράριο και συμπεριφορά με στόχο να περιοριστεί η όχληση των κατοίκων στους δρόμους που φιλοξενούνται οι λαϊκές αγορές. Η διαλάληση των προϊόντων είναι μία από τις απαγορεύσεις που επιβάλλει ο Κανονισμός.

Εξάλλου, έως το καλοκαίρι αναμένεται να γίνουν και οι απαιτούμενες παρεμβάσεις για την ομοιομορφία των πάγκων και ομπρελών. Το κόστος είναι αρκετά μεγάλο και οι παραγωγοί και πωλητές των λαϊκών αγορών αναζητούν χορηγούς.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου