ΤΟΠΙΚΑ

Κίνδυνος για πεζούς – ποδηλάτες η διέλευση από το τούνελ της Γορίτσας

κίνδυνος-για-πεζούς-ποδηλάτες-η-διέλ-601111

«Επιβαρύνεται η αναπνευστική τους υγεία», αναφέρουν υπάλληλοι του τούνελ

Κίνδυνο για την αναπνευστική υγεία και σωματική ακεραιότητα πεζών και ποδηλατών που συνεχίζουν να διέρχονται μέσα από τη σήραγγα της Γορίτσας, παρά τις απαγορευτικές πινακίδες, επισημαίνουν εργαζόμενοι στη διαχείριση του τούνελ.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι πινακίδες απαγορεύουν την είσοδο πεζών και ποδηλατών στη σήραγγα της Γορίτσας. Οι συνήθειες φαίνεται όμως ότι δύσκολα κόβονται…

Καθημερινά τουλάχιστον δέκα πεζοί και ποδηλάτες, τα Σαββατοκύριακα ο αριθμός τους αυξάνεται, περνούν μέσα από το τούνελ.

Οι εργαζόμενοι στη διαχείριση της σήραγγας, τους βλέπουν να διασχίζουν το τούνελ μέσα από τις κάμερες παρακολούθησης. Σε κάθε οκτάωρη βάρδια δεν λείπουν τα περιστατικά.

Αλλοι για περίπατο, άλλοι για να «κόψουν δρόμο» συνεχίζουν να διέρχονται μέσα από το τούνελ, θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τη σωματική τους ακεραιότητα, αλλά και την αναπνευστική τους υγεία.

Σύμφωνα με την εργαζόμενη στη διαχείριση του τούνελ, κ. Ινές Ψιμοπούλου, δεν υπάρχει μόνο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος. Η ατμόσφαιρα στο τούνελ δεν προσφέρεται για… περιπάτους ή ποδηλατοβόλτες.

Στο τούνελ υπάρχουν συνολικά τέσσερα ζευγάρια απαγωγέων αέρος (ανεμιστήρες), τα οποία τίθενται σε λειτουργία σταδιακά και αυτόματα, ανάλογα με τις τιμές που καταγράφονται σε μονοξείδιο του άνθρακα, μονοξείδιο του αζώτου και αναλόγως με το δείκτη θολότητας.

«Ωστόσο, αρκετοί ρύποι εγκλωβίζονται στο τούνελ. Είναι ένας κλειστός χώρος μήκους 600μ. που συγκρατεί αρκετούς ρύπους. Όταν λοιπόν διέρχεται ένας ποδηλάτης ή ένας πεζός, η αναπνευστική υγεία τους επιβαρύνεται εξαιτίας της συγκέντρωσης των ρύπων», επισημαίνει η κ. Ψιμοπούλου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αποφυγής χρήσης της σήραγγας από όσους βρίσκονται εκτεθειμένοι στους ρύπους, έστω και για απόσταση 600 μέτρων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου