ΤΟΠΙΚΑ

Καθυστερεί η λειτουργία της σήραγγας

καθυστερεί-η-λειτουργία-της-σήραγγας-6121

Θα πρέπει πρώτα να εκπαιδευτούν 9 υπάλληλοι που θα έχουν ευθύνη για την ασφαλή λειτουργία του έργου

Νέα καθυστέρηση στη διοικητική παραλαβή και λειτουργία της σήραγγας της Γορίτσας, η οποία θα δώσει έξοδο στον «τυφλό» Περιφερειακό προς την Αγριά. Για την παραλαβή της σήραγγας κρίνεται απαραίτητη η εκπαίδευση προσωπικού του Δήμου Βόλου, που θα ελέγχουν την ασφαλή λειτουργία του έργου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ως εκ τούτου, η παράδοση της σήραγγας σε κυκλοφορία μετατίθεται χρονικά όταν ολοκληρωθεί η εκπαίδευση εννέα δημοτικών υπαλλήλων, εκ των οποίων έξι θα απασχολούνται στις τρεις ημερήσιες βάρδιες και τρεις θα ασκούν την επίβλεψη της λειτουργίας της σήραγγας, στην οποία από τη στιγμή που βρίσκεται σε αστικό περιβάλλον πρέπει να τηρούνται συγκεκριμένες απαιτήσεις ασφαλείας.

Το θέμα της εκπαίδευσης του προσωπικού και της επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας Τμήματος Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας, υπηρεσία στην οποία θα τοποθετηθούν οι εννέα υπάλληλοι που θα ασκήσουν την αρμοδιότητα του ελέγχου της λειτουργίας της σήραγγας Γορίτσας, ήρθε επί τάπητος στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο δημοτικός σύμβουλος των «Δρόμων Συνεργασίας», Αλέξανδρος Δούρας, υποστήριξε ότι το έργο για να λειτουργήσει χρειάζεται έναν επόπτη κι όχι εννέα εργαζόμενους ενώ άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή για την αλλαγή της στάσης της απέναντι στο έργο.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να παραλάβει τη σήραγγα την οποία είχε χαρακτηρίσει απαράδεκτη.

Σε καταγγελίες για κωλοτούμπες της δημοτικής αρχής πάνω στο θέμα παραλαβής του έργου, προχώρησε και ο κ. Κώστας Γαργάλας, ο οποίος άφησε αιχμές ότι σε περίπτωση ατυχήματος την ευθύνη θα έχουν ανειδίκευτοι εργαζόμενοι και κατ’ επέκταση ο Δήμος.

«Εμμένω στην άποψή μου ότι η σήραγγα είναι ντροπή για την πόλη. Επρεπε να είχε δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Ωστόσο, αφουγκραστήκαμε τα προβλήματα των κατοίκων της Νέας Δημητριάδας και είχαμε το ανάστημα να αλλάξουμε την απόφασή μας. Κάναμε αυτοψίες, προχωρήσαμε σε συζητήσεις, ζυγίσαμε τα πράγματα και αλλάξαμε τη γνώμη μας. Αυτή είναι η διαφορά μας μαζί σας», απάντησε ο κ. Μπέος, ο οποίος αντιδρώντας στις αιχμές της αντιπολίτευσης μίλησε για «θέατρο του παραλόγου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου