ΤΟΠΙΚΑ

Παραδίδεται η σήραγγα της Γορίτσας πριν τις 22 Δεκεμβρίου

παραδίδεται-η-σήραγγα-της-γορίτσας-πρ-765763

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς για τη συνοικία της Νέας Δημητριάδας που απαλλάσσεται από την κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων

Γιορτινός μποναμάς… για τους κατοίκους της Νέας Δημητριάδας, καθώς πριν από τα Χριστούγεννα αναμένεται να παραδοθεί σε κυκλοφορία η σήραγγα της Γορίτσας. Η λειτουργία του έργου, θα απαλλάξει το κέντρο της συνοικίας από την κίνηση βαρέων οχημάτων, που διέρχονται μέσα από την πυκνοκατοικημένη περιοχή για να μπουν και να βγουν από το Βόλο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ηδη αυτή την περίοδο εκπαιδεύονται εννέα δημοτικοί υπάλληλοι του Βόλου, που θα αναλάβουν να λειτουργήσουν με ασφάλεια τη σήραγγα. Παράλληλα με την εκπαίδευση των υπαλλήλων, μπαίνουν οι τελικές «πινελιές» στο έργο, που αφορούν στις πινακίδες.

Οπως ανέφερε χθες ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, η σήραγγα αναμένεται να λειτουργήσει πριν από τις 22 Δεκεμβρίου. Για την παράδοση του έργου στους χρήστες, θα διοργανωθεί τελετή εγκαινίων. «Θα κόψουμε την κορδέλα των εγκαινίων πριν από τις 22 Δεκεμβρίου», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επανέλαβε τις ενστάσεις του ως προς την ασφάλεια της κυκλοφορίας στη σήραγγα. «Θα ξαναπώ ότι το έργο δεν είναι 100% ασφαλές. Οι λωρίδες κυκλοφορίες θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερες σε πλάτος. Το καλύτερο θα ήταν να υπήρχαν διπλές λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση ώστε η κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται με απόλυτη ασφάλεια», σημείωσε ο κ. Μπέος.

Εξήγησε δε για μία ακόμη φορά ότι οι ανάγκες των κατοίκων ήταν εκείνες που τον ανάγκασαν να αλλάξει τη στάση του απέναντι στο έργο. Οπως είναι γνωστό, αρχικά ο Δήμαρχος είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να παραλάβει τη σήραγγα, εκτιμώντας ότι το έργο δεν είναι ασφαλές.

Μπροστά όμως στις αντιδράσεις των κατοίκων της Νέας Δημητριάδας οι αντιστάσεις του κάμφθηκαν. Οι κάτοικοι της πυκνοδομημένης συνοικίας, αναγκάζονται να συνυπάρχουν με βαρέα οχήματα τα οποία διέρχονται από τους δρόμους της περιοχής. Δρόμους τους οποίους χρησιμοποιούν καθημερινά και μικρά παιδιά καθ’ οδών προς το σχολείο τους.

Επί χρόνια οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την επικινδυνότητα που υπάρχει εξαιτίας της διέλευσης βαρέων οχημάτων μέσα από τη συνοικία της Ν. Δημητριάδας. Μέχρι σήμερα, ο Περιφερειακός σταματά πριν τη σήραγγα της Γορίτσας. Για την έξοδο των οχημάτων προς την Αγριά και αντίστροφα από την Αγριά προς το Βόλο, τα οχήματα περνούν μέσα από το κέντρο της συνοικίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου