Σοβαρό πρόβλημα υγιεινής στα σχολεία

Τελευταία ενημέρωση: 2015-01-14, 14:30:24
Σοβαρό πρόβλημα υγιεινής στα σχολεία

Καταγραφή των προβλημάτων υγιεινής στα σχολεία ξεκίνησε ο Δήμος Βόλου - Η έκθεση με τα ευρήματα θα διαβιβαστεί στις Τεχνικές Υπηρεσίες

Η κατάσταση των τουαλετών συνιστά το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα υγιεινής στα σχολεία του Δήμου Βόλου. Σε αρκετές περιπτώσεις σχολικών κτιρίων, δεν έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις στις τουαλέτες από τότε που δημιουργήθηκαν, με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα υγιεινής για μαθητές και εκπαιδευτικούς που τις χρησιμοποιούν.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η καθημερινή καθαριότητα των σχολικών τουαλετών δεν αρκεί. Οι περισσότερες φέρουν… ημερομηνία κατασκευής τους ίδια με αυτή του σχολικού κτιρίου. Ούτε είδη υγιεινής δεν έχουν αντικατασταθεί σε πολλά σχολεία.

Με εντολή του αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Αναστάσιου Μπατζιάκα, έχει ήδη ξεκινήσει καταγραφή των προβλημάτων υγιεινής στα σχολικά κτίρια όλων των βαθμίδων στα διοικητικά όρια του Δήμου Βόλου. Ο υγειονομικός έλεγχος έχει ολοκληρωθεί για περίπου 70 περιπτώσεις σχολικών μονάδων. «Στόχος είναι να καταγράψουμε τα προβλήματα υγειονομικής φύσης στο σύνολο των σχολείων», ανέφερε ο κ. Μπατζιάκας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των αυτοψιών που έχουν γίνει στα σχολεία εντοπίζονται προβλήματα με τα υδραυλικά και κυρίως με τα καζανάκια. Χαρακτηριστική η περίπτωση των σχολικών τουαλετών στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, όπου τα καζανάκια σχεδόν δεν λειτουργούν. Χωρίς διάθεση για υπερβολές, ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας, Σωκράτης Σαβελίδης, επισημαίνει ότι τα καζανάκια μπορεί να χρειάζονται έως και μία ώρα να γεμίσουν!

Από μόνη της αυτή η διαπίστωση συνιστά... υγειονομική «βόμβα». Τις σχολικές τουαλέτες επισκέπτονται περί τους 700 μαθητές (από το 2ο ΕΠΑΛ και την ΑΣΠΑΙΤΕ το απόγευμα) και καθηγητές. Γίνεται αντιληπτό το πρόβλημα που δημιουργείται όταν το καζανάκι χρειάζεται μία ώρα για να γεμίσει με νερό. «Οι τουαλέτες μας είναι παλιές. Εγιναν το 1985 και τα προβλήματα δεν λείπουν. Εχουμε κάνει επανειλημμένες παρεμβάσεις στο Δήμο Βόλου να φροντίσει για τη διόρθωση του προβλήματος που άπτεται της υγιεινής των μαθητών και καθηγητών, αλλά καμία ουσιαστική παρέμβαση δεν έχει γίνει», ανέφερε ο κ. Σαβελίδης.

Η καταγραφή των προβλημάτων, αναμένεται να αποτελέσει το πρώτο βήμα για την επίλυσή τους. Με την ολοκλήρωση των αυτοψιών στα σχολεία, οι υπηρεσίες θα αναλάβουν να συντάξουν λεπτομερή έκθεση την οποία θα κοινοποιήσουν στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, με στόχο τη σταδιακή αποκατάσταση των προβλημάτων.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
6
=