ΤΟΠΙΚΑ

Πανηγύρεις Αγίου Αθανασίου

πανηγύρεις-αγίου-αθανασίου-731574

Λατρευτικές εκδηλώσεις σε δεκάδες ναούς ανά τη μητροπολιτική περιφέρεια

Τη μνήμη του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας, εορτάζει η Εκκλησία μας την Κυριακή 18 Ιανουαρίου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Αγχιάλου. Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αλλης Μεριάς, την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αθανασίου Κολλά, Ιεροκήρυκος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσύγκελου.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Βελεστίνου, την παραμονή της εορτής, στις 6 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, Ιεροκήρυκος.

Εορταστικές εκδηλώσεις για τη γιορτή του Πολιούχου Ριζομύλου, Αγίου Αθανάσιου, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 18 Ιανουαρίου στο Ριζόμυλο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 7:30-10:30 π.μ. θα ψαλεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στις 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η προσέλευση των επισήμων στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ριζομύλου και στις 10:30 π.μ. θα γίνει η περιφορά της Αγίας Εικόνας.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ανω Λεχωνίων, την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσύγκελου. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Δράκειας, την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μεγαλοβρύσου Αγιάς, την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Δρόσου, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγιάς. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πλατάνου Αλμυρού, την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Υφαντίδη, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Ανω Ξενιάς. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Περιβλέπτου, την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή.

Αστέρια Αγριάς

Λατρευτικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο παρεκκλήσιο του Αγίου Αθανασίου στον οικισμό Αστέρια Αγριάς. Το Σάββατο 17 Ιανουαρίου στις 5 μμ

θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, αρτοκλασία και Θείο κήρυγμα.

9.00 το βράδυ Ιερά Παράκλησις. Ανήμερα της γιορτής, την Κυριακή 18 Ιανουαρίου στις 7.30 το πρωί θα τελεστούν Ορθρος, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, αρτοκλασία και Θείο κήρυγμα.

Τέλος τιμητικά θα διαβαστεί η ευχή των κολλύβων προς τιμήν του εν Αγίοις Πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας, τα οποία θα προσφερθούν στους προσκυνητές.

Για τους πιστούς εκτός του Οικισμού Αστερία, που θέλουν να συμμετέχουν στις λατρευτικές συνάξεις για την εορτή του Αγίου μας στο ομώνυμο Παρεκκλήσιον, εξυπηρετεί η αστική γραμμή Νο 5.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου