ΔΙΕΘΝΗ

Πωλείται μια ολόκληρη πόλη-φάντασμα

πωλείται-μια-ολόκληρη-πόλη-φάντασμα-575623

Η πόλη “Seneca”, είναι πλέον μια πόλη φάντασμα στη βόρεια Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Κάποτε, ήταν τριγυρισμένη από ενεργά ορυχεία και σε αυτή συνέρρεαν εργάτες και χρυσοθήρες, προκειμένου να γίνονται οι απαραίτητες διαδικασίες εξόρυξης. Άδεια και έρημη σήμερα, πωλείται για κάτι παραπάνω από 160.000 ευρώ, ενώ εκτείνεται σε μια περιοχή εμβαδού 40.000 τετραγωνικών μέτρων. Η Seneca αναπτύχθηκε γύρω στο 1851, όταν και πρωτοβρέθηκαν κοιτάσματα χρυσού στην περιοχή.

Κατά την περίοδο της ακμής της, η πόλη διέθετε αίθουσα χορού, κατάστημα τροφίμων, ταχυδρομείο και ξενοδοχείο με ηλιακούς θερμοσίφωνες. Σήμερα, το μόνο που υπάρχει είναι ένα μισοεγκαταλελειμμένο μπαρ, τρεις μικροί θάλαμοι κατοίκησης και τα απομεινάρια ενός χρυσωρυχείου κατασκευασμένου από τους Κινέζους. Κατά τη δεκαετία του 1970, οι ιδιοκτήτες της έκτασης αποφάσισαν να διοργανώσουν και εκείνοι ένα φεστιβάλ μουσικής, που μάλιστα τιτλοφόρησαν “Woodstock”.

Ο τωρινός του ιδιοκτήτης, δηλώνει πως οι περισσότεροι επισκέπτες του είναι πια εκδρομείς που έρχονται στη Seneca τα σαββατοκύριακα και –πολύ σπάνια- κάποιος χρυσοθήρας. Ωστόσο, ακόμα και ο ίδιος αναφέρει πως η αγορά της πόλης θα είναι δύσκολη υπόθεση για τον επίδοξο επενδυτή, καθώς είναι εξαιρετικά απομονωμένη και δε διαθέτει παροχή ρεύματος.

news.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου