ΔΙΕΘΝΗ

Αργεντινή: 22χρονη κατηγορείται πως σκότωσε τον σύντροφό της με ένα κινητό τηλέφωνο

αργεντινή-22χρονη-κατηγορείται-πως-σκό-399872

Η 22χρονη Ροξάνα Αντελίνα Λόπεζ, κατηγορείται για ανθρωποκτονία του φίλου της, Λουίς Ντάριο Γκουαντάι, σύμφωνα με το ποινικό δικαστήριο στο Καφαγιάτε, στη βορειοδυτική Αργεντινή.

Η 22χρονη έπειτα από έρευνες, φέρεται να σκότωσε τον σύντροφό της κατά τη διάρκεια έντονου τσακωμού, στον οποίο δέχθηκε σωματική βία από τον σύντροφό της. Η ίδια σύμφωνα με τις έρευνες, χτύπησε τον φίλο της στο κεφάλι, πετώντας του ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο Λουίς μετά το επεισόδιο κατά το οποίο τραυματίστηκε στον κρόταφο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ’San Bernardo’ με έντονες ημικρανίες, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση εξαιτίας των σοβαρών τραυματισμών.

Ο Λουίς έχασε τη ζωή του στις 18 Απριλίου, ωστόσο η είδηση για το περιστατικό έγινε γνωστή την Παρασκευή (24/09), αφού πρόσφατα προέκυψε ότι η σύντροφός του είναι εκείνη που ερευνάται από τις αρχές για τα αίτια του θανάτου του.

Μέχρι τώρα, η μητέρα του θύματος ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη, ενώ η κατηγορούμενη αναμένεται να ισχυριστεί πως χρησιμοποίησε το κινητό τηλέφωνο για να αμυνθεί, καθώς δέχθηκε χτυπήματα στο πρόσωπο από τον σύντροφό της.

Τον Αύγουστο, όπως αναφέρει η Daily Mail, δικαστήριο στην πόλη Τουκουμάν, της Αργεντινής αθώωσε την Τζέσικα Οσόρες από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, η οποία σκότωσε τον σύντροφό της με το μαχαίρι, που λίγες στιγμές νωρίτερα την απειλούσε ο ίδιος.

Οι δικαστές αποφάνθηκαν πως η κατηγορούμενη χρησιμοποίησε το μαχαίρι για να αμυνθεί, καθώς απεδείχθη πως ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας, από τον σύζυγό της, επί εννέα ολόκληρα έτη.

Η ίδια είπε στο δικαστήριο: “Ήταν η ζωή μου ή η δική του”.

news247.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου