Χιλή: Βρέφος έξι ημερών το τελευταίο θύμα του καταστροφικού σεισμού

Τελευταία ενημέρωση: 2014-04-05, 10:22:10
Χιλή: Βρέφος έξι ημερών το τελευταίο θύμα του καταστροφικού σεισμού

Ένα βρέφος μόλις έξι ημερών είναι το τελευταίο θύμα του ισχυρού σεισμού που έπληξε την περασμένη Τρίτη τη Χιλή, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους επτά.

Το βρέφος πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια αφού αυτό και η μητέρα του αναγκάστηκαν να περάσουν αρκετές ημέρες στην ύπαιθρο, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο άρθρο της ιστοσελίδας Emol.

Το σπίτι της γυναίκας είχε υποστεί σοβαρές ζημιές μετά τη σεισμική δόνηση μεγέθους 8,2 βαθμών που ταρακούνησε τη χώρα.

Μονάδες του στρατού διένειμαν την Παρασκευή πόσιμο νερό, καθώς αρκετές πόλεις αντιμετωπίζουν προβλήματα στην υδροδότηση.

Στην πόλη Ινκουίκε συνελήφθησαν ένας κλέφτης και ένας οδηγός λεωφορείου, ο οποίος ανέβασε την τιμή του εισιτηρίου από 3.000 σε 20.000 πέσος. Ο οδηγός κατηγορείται για κερδοσκοπία κατά τη διάρκεια καταστροφής.

Ο σεισμός έπληξε τις περιοχές περίπου 100 χιλιόμετρα από τις βόρειες ακτές της Χιλής, ανακοίνωσε το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς οι μετασεισμοί που ακολούθησαν έχουν προκαλέσει κατολισθήσεις, διακοπές στην ηλεκτροδότηση και σοβαρές ζημιές σε κτίρια και εγκαταστάσεις.

Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
4
=