ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: Αστυνομικός συνέλαβε βρέφος για…ανθρωποκτονία

πακιστάν-αστυνομικός-συνέλαβε-βρέφο-291945

Πακιστανός αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα επειδή συνέλαβε…βρέφος εννέα μηνών και το παρέπεμψε σε δικαστήριο με την κατηγορία της… απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Ο νεότερος “κακοποιός” της χώρας, ο Μοχάμαντ Μούσα, συνελήφθη στις αρχές Φεβρουαρίου μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς του με την κατηγορία ότι εκτόξευσε πέτρες εναντίον των υπαλλήλων μιας εταιρείας φυσικού αερίου, οι οποίοι προσπαθούσαν να εντοπίσουν σπίτια με “πειραγμένους” καταμετρητές στα προάστια της Λαχόρης.

Στην αναφορά του ο αστυνομικός Κασίφ Μουχάμαντ χαρακτήρισε τις αντιδράσεις των κατοίκων “απόπειρα ανθρωποκτονίας” και παρέπεμψε 30 ανθρώπους- μεταξύ των οποίων και το μωρό- να εμφανιστούν την Πέμπτη στο δικαστήριο για να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Το μωράκι εμφανίστηκε πράγματι ενώπιον των δικαστών, στην αγκαλιά του παππού του που προσπαθούσε να τον ηρεμήσει καθώς έκλαιγε ασταμάτητα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

“Όλοι στο δικαστήριο αναρωτιόντουσαν πώς είναι δυνατόν να εμπλέκεται ένα τόσο μικρό παιδί σε μια δικαστική υπόθεση και τι είδους αστυνομία είναι αυτή που έχουμε”, είπε ο παππούς, ο Μοχάμαντ Γιασίν, ενώ τάιζε τον εγγονό του με το μπιμπερό.

Ο δικαστής πάντως, αντιλαμβανόμενος τον παραλογισμό, έθεσε σε διαθεσιμότητα τον τυπολάτρη αστυνομικό και διέταξε την απελευθέρωση του μωρού που ωστόσο για τυπικούς λόγους θα πρέπει να παρουσιαστεί άλλη μία φορά στο δικαστήριο, την επόμενη εβδομάδα.

“Το δικαστήριο θα έπρεπε απλά να απαλλάξει αυτό το αθώο παιδί, δεδομένου ότι με βάση το νόμο μπορούν να παραπεμφθούν σε δίκη ανήλικοι από την ηλικία των 7 ετών και άνω”, είπε ο δικηγόρος της οικογένειας Τσόντρι Ιρφάν Σαντίκ.

Πέρσι το Πακιστάν αναθεώρησε τη νομοθεσία του και πλέον το ηλικιακό όριο για την παραπομπή ανηλίκων για εγκληματικές ενέργειες έχει ανέβει στα 12 έτη, εκτός από περιπτώσεις τρομοκρατίας που το όριο παραμένει στα 7.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου