ΔΙΕΘΝΗ

Το Facebook έσωσε τα μάτια ενός τρίχρονου κοριτσιού -Διάγνωση από φωτογραφία

το-facebook-έσωσε-τα-μάτια-ενός-τρίχρονου-κορ-292582

Μία άνευ σημασίας κίνηση, που κάνουν πολλοί γονείς ανά τον κόσμο, έσωσαν τα μάτια ενός τρίχρονου κοριτσιού στις ΗΠΑ. Η μητέρα της δημοσίευσε μία φωτογραφία της κόρης της στο Facebook και χάρη σε αυτή πρόλαβαν μία σπάνια ασθένεια που θα μπορούσε να οδηγήσει στην τύφλωση.

Τα περισσότερα σχόλια κάτω από τη φωτογραφία αφορούσαν το πόσο χαριτωμένη είναι η μικρή. Ομως μία φίλη της μητέρας παρατήρησε κάτι άλλο. Ενα λευκό στίγμα στο αριστερό μάτι του κοριτσιού. Ηξερε μία περίπτωση άλλου παιδιού με σπάνια ασθένεια, που είχε το ίδιο σύμπτωμα.

Αμέσως έστειλε μήνυμα στους γονείς της μικρής και εκείνοι έντρομοι έσπευσαν στους γιατρούς. Οι φόβοι τους επιβεβαιώθηκαν, καθώς το κοριτσάκι υπέφερε από την ασθένεια Coats. Οπως αναφέρει το ABC, πρόκειται για ανωμαλία στην ανάπτυξη των φλεβών πίσω από το μάτι, που μπορεί να οδηγήσει σε τύφλωση.

Η κατάσταση του κοριτσιού ήταν προχωρημένη, αλλά έπειτα από δύο επεμβάσεις οι γιατροί διαπίστωσαν βελτίωση. Οπως ενημέρωσαν τους γονείς της όμως, αν η διάγνωση είχε καθυστερήσει, τότε θα ήταν πολύ αργά για το μάτι της μικρής.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου