Επιστροφή των 5 ευρώ στους δικαιούχους

επιστροφή-των-5-ευρώ-στους-δικαιούχους-463751

Παράνομη και παράτυπη θεωρεί η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Βόλου την επιβολή του εισιτηρίου των 5 ευρώ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και ζητά από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου την επιστροφή των χρημάτων στους δικαιούχους. Παράλληλα εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις πρόσθετες εφημερίες, οι οποίες είναι στον αέρα καθώς υπάρχει έντονη φημολογία πως η πληρωμή αυτών είναι αδύνατη, ενώ δεν θα μπορούν να υλοποιηθούν τόσο στο Αχιλλοπούλειο, όσο και τα Κέντρα Υγείας, λόγω έλλειψης ιατρών. Η γενικευμένη αντίδραση των γιατρών θα εκφραστεί και στην απεργία της Πέμπτης 20 Ιανουαρίου.

Λίγες ημέρες μετά από την αύξηση του εισιτηρίου στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας εκφράστηκε η αντίδραση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Βόλου.

Χθες η γενική συνέλευση των ιατρών χαρακτήρισε παράνομη και παράτυπη την επιβολή του εισιτηρίου στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και ζήτησε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου την επιστροφή των χρημάτων στους δικαιούχους.

Οι γιατροί του Αχιλλοπουλείου σημείωσαν πως ουδέποτε ζήτησαν ή απαίτησαν αντάλλαγμα για την εξέταση του πολίτη που προσέρχεται στα Επείγοντα και φυσικά ούτε θα το πράξουν στο μέλλον.

Στη γενική συνέλευση όμως τέθηκε και το θέμα λειτουργίας του Νοσοκομείου και κυρίως το εφημεριακό καθεστώς.

«Η πρόσφατη υπουργική απόφαση των κ.κ. Λοβέρδου και Σαχινίδη για περικοπή των πρόσθετων εφημεριών αποτελεί άθλιο εμπαιγμό για τους νοσοκομειακούς γιατρούς και μνημείο εγκληματικής αδιαφορίας για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών, ειδικά στα υποστελεχωμένα νοσοκομεία της περιφέρειας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών.

Σύμφωνα με την Ένωση μετά τις εξελίξεις στο ζήτημα των πληρωμών των επιπλέον εφημεριών, το σύνολο των αναγκαίων επιπρόσθετων εφημεριών πού έχουν πραγματοποιηθεί μετά την 1η Δεκεμβρίου στο Νοσοκομείο είναι στον αέρα, αφού η πληρωμή τους είναι αδύνατη, ενώ πολλά τμήματα του Αχιλλοπουλείου αλλά και τα υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας δεν θα μπορούν να εφημερεύουν με ασφάλεια όλο το μήνα, αφού η πρόσφατη απόφαση απαγορεύει την πληρωμή εφημεριών για την πλήρη κάλυψη του κάθε μήνα.

Αυτό σημαίνει πως θα υπάρξουν πολλά εφημεριακά κενά, καθώς οι γιατροί δεν θα δεχτούν να εφημερεύσουν περισσότερες από τις νόμιμες ημέρες.

Σε ό,τι αφορά την ολοήμερη λειτουργία του Νοσοκομείο Βόλου, αυτή χαρακτηρίστηκε ως συνέχεια του καθεστώτος λειτουργίας των απογευματινών ιατρείων.

«Οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές αλλά και οι εξευτελιστικά χαμηλές αμοιβές στους απασχολούμενους με αυτά, καθιστά αδύνατη την ανάπτυξη ολοήμερης λειτουργίας στο Νοσοκομείο μας», σχολιάζει η Ένωση.

Τέλος μέσα στη συνέλευση εκφράσθηκε η συνολική ηθική αντίθεση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών στην μεθοδολογία της κυβέρνησης που

και αποφασίσθηκε η συμμετοχή των γιατρών – μελών της στην πανιατρική απεργία της Πέμπτης 20 Ιανουαρίου.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου