Το «ταμείο» θα γίνει τέλος καλοκαιριού

το-ταμείο-θα-γίνει-τέλος-καλοκαιριο-18659

Ολοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και πως απώτερος στόχος θα πρέπει να είναι να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις και να μη χαθούν θέσεις εργασίας

Της Βάσως Κυριαζή

Με το άνοιγμα των περιφερειακών αεροδρομίων την ερχόμενη εβδομάδα εγκαινιάζεται και επίσημα πλέον η τουριστική περίοδος στη χώρα μας. Ξενοδόχοι, επαγγελματίες και επιχειρήσεις γύρω από τον τουρισμό περιμένουν πώς και πώς τις πρώτες αφίξεις για να μπορέσουν να σχηματίσουν μία αρχική εικόνα για το τι θα πρέπει να περιμένουν το επόμενο διάστημα. Ολοι είναι γνωστό ότι βρίσκονται σε κινούμενη άμμο.

Οι κρατήσεις ακόμη σε μεγάλο βαθμό είναι παγωμένες, οι αεροπορικές εταιρείες δεν δίνουν συγκεκριμένα στοιχεία για τις δικές τους πτήσεις και οι περισσότεροι τουριστικοί πράκτορες του εξωτερικού προς το παρόν διαπραγματεύονται με τους ξενοδόχους τιμές και προγράμματα, που θα ανοίξουν τον δρόμο για να έρθουν τουρίστες στη χώρα μας.

Από ό,τι φαίνεται το γεγονός ότι η Ελλάδα τα πήγε καλά κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης και ότι παραμένει από τις πλέον ασφαλείς χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, όσον αφορά στην πανδημία του κορονοϊού, δεν αρκεί για να δώσει την ώθηση εκείνη, που θα απογειώσει τον ελληνικό τουρισμό.

Το έχουν συνειδητοποιήσει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς με τον τουρισμό για αυτό και βρίσκονται υπ’ ατμόν, προκειμένου να ρυθμιστεί και η τελευταία λεπτομέρεια, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το όποιο πρόβλημα προκύψει στην πορεία. Οτι κανείς ξενοδόχος φέτος ή επαγγελματίας, που δραστηριοποιείται γύρω από τον τουρισμό, δεν πάει για να βγάλει κέρδος, είναι σαφές.

Ολοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και πως απώτερος στόχος θα πρέπει να είναι να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις και να μη χαθούν θέσεις εργασίας. Σε αυτό το μοτίβο, ό,τι καλύτερο έρθει θα είναι πραγματικά προς όφελος όλων.

Οι Συμπληγάδες δεν είναι εύκολο να ξεπεραστούν. Ούτε κανείς ισχυρίζεται κάτι τέτοιο. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Αυτό που χρειάζεται είναι συντονισμός δράσης. Στο τέλος καλοκαιριού, όταν γίνει το γενικό ταμείο, θα φανεί τελικά αν οι προσδοκίες ευοδώθηκαν ή όχι και γιατί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου