ΤΟΠΙΚΑ

Όχι άλλο λούνα παρκ στην πλατεία Πανεπιστημίου

όχι-άλλο-λούνα-παρκ-στην-πλατεία-πανεπ-716609

Απαιτήθηκε η διπλή ψήφος του προέδρου για να μην περάσει το αίτημα επιχειρηματία για παράταση λειτουργίας του λούνα παρκ στην πλατεία Πανεπιστημίου μέχρι και τις 15 Μαΐου, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Το σκεπτικό της απόρριψης που ανέπτυσσε μεταξύ άλλων και στην εισήγησή της η υπηρεσία ήταν, ότι δεν συνάδει ακόμη μία παράταση με την υπάρχουσα κανονιστική απόφαση, υπάρχει θέμα με την καταστροφή του πρασίνου στην πλατεία, και δεν έχει ακόμη πλήρως αποκατασταθεί από τον επιχειρηματία, ενώ τέθηκε και θέμα αισθητικής.

Ο αντιδήμαρχος Δημ. Δερβένης τάχθηκε υπέρ του να δινόταν άδεια περαιτέρω παραμονής καθώς η δραστηριότητα του λούνα παρκ, επισήμανε, μάλλον αναζωογονεί την αγορά , ενώ ζήτησε ν’ αποκατασταθεί το πράσινο και μαζί του συμφώνησαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Χαρ. Ζάχος και κ. Ιγγλέζης όπως και η κα Τσιάμη.

Αντίθετοι, επικαλούμενοι την κανονιστική απόφαση, αλλά και την αισθητική της πλατείας ήταν οι κκ. Τσιάμης και Κατερίνα Μπαρμπουδάκη που τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν είναι σωστό ο δήμος να είναι ανακόλουθος με ό,τι ψηφίζει ενώ επισήμανε ότι υπάρχει κίνδυνος επαγγελματίες που δεν είχαν συμμετάσχει στη δημοπρασία, γιατί η παραχώρηση ήταν για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (περίοδος εορτών Χριστουγέννων και λίγο μετά) και δεν τους συνέφερε οικονομικά να καταθέσουν προσφορά, τώρα με το δίκιό τους μπορεί να διαμαρτυρηθούν ή και να προσφύγουν νομικά.

ert.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου