ΤΟΠΙΚΑ

Γνωριμία με τις γεύσεις

γνωριμία-με-τις-γεύσεις-17620

Σε διαδραστικό εργαστήρι συμμετείχαν τα παιδιά που παρακολουθούν τα δημιουργικά εργαστήρια του Κ.Δ.Α.Π. Αμπελοκήπων της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου. Το εργαστήρι πραγματοποιήθηκε στο χώρο του κέντρου και αφορούσε στην θρεπτική αξία του κολατσιού.

Η εισηγήτρια, πτυχιούχος Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Ασπασία Κοντακτσή, αφού μίλησε στα παιδιά για το πόσο σημαντικό είναι να καταναλώνουν έξι γεύματα την ημέρα (πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό και προ ύπνου), τόνισε την θρεπτική αξία του κολατσιού.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία σε πρώτη φάση να δουν και να μάθουν για τις τροφές, που μπορούν να λαμβάνουν στο απογευματινό τους γεύμα καθημερινά, δύο με τρεις φορές την εβδομάδα και σπανίως. Ακολούθησε συζήτηση και τα παιδιά έλυσαν διάφορες απορίες τους σχετικά με τις τροφές και τη θρεπτική τους αξία. Στη συνέχεια έπαιξαν το παιχνίδι των αισθήσεων, οπότε έπρεπε να αναγνωρίσουν διάφορες τροφές με την αφή, την όσφρηση και την γεύση, ενώ στο τέλος έφαγαν όλα μαζί το απογευματινό τους.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα του Κ.Δ.Α.Π. Αμπελοκήπων αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ε.Ε. και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 και τελικός ανάδοχος της δράσης είναι η Ε.Ε.Τ.Α.Α..

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου