ΤΟΠΙΚΑ

Αγωγή – μαμούθ εναντίον του Νοσοκομείου

αγωγή-μαμούθ-εναντίον-του-νοσοκομεί-851206

Την ώρα που το σύστημα υγείας ταλανίζεται, την ώρα που η χώρα δανείζεται για να επιβιώσει, ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου και νυν Υποδιοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Μιχάλης Μπακαγιάννης έχει καταθέσει αγωγή – μαμούθ ύψους 735.000 ευρώ προς το Νοσοκομείο Βόλου, για διαφυγόντα κέρδη.

Η ιστορία ξεκινά από τη στιγμή που ο κ. Μπακαγιάννης αποχώρησε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου και τη θέση του ανέλαβε η κ. Κουρτέλη. Η αλλαγή αυτή έγινε το 2004. Τότε λοιπόν ο κ. Μπακαγιάννης κατέθεσε αγωγή ύψους 735.000 ευρώ για διαφυγόντα κέρδη και ηθική αποζημίωση, καθώς παρέμεινε στη θέση του περίπου τρία χρόνια και όχι πέντε, όσο ήταν η σύμβασή του.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον νυν Υποδιοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, ο οποίος επιβεβαίωσε την αγωγή που έχει καταθέσει.
Ο κ. Μιχάλης Μπακαγιάννης, μιλώντας για την κίνησή του αυτή, ανέφερε πως «ήταν ένα γεγονός που έγινε πανελλαδικά απ’ όλους του Διοικητές που αποχώρησαν. Μας έδιωξαν εν μία νυκτί και δεν μας είπαν ούτε ένα ευχαριστώ».
Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αποσύρει την αγωγή του, η οποία βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης εδώ και πέντε περίπου χρόνια, ενώ ακόμη δεν έχει εκδικαστεί.
«Η υπόθεση είναι ακόμη σε εκκρεμότητα. Δεν γνωρίζω τι πρόκειται να γίνει κι αν ποτέ θα βγει κάποια απόφαση. Τα πράγματα θα είναι απλά, θα γίνουν κάποιοι συμψηφισμοί αριθμών, αλλά μπορεί να μην βγει και τίποτα εν τέλει», σημείωσε ο ίδιος.
Ιατρικοί κύκλοι γνωρίζοντας την υπόθεση του κ. Μπακαγιάννη βρίσκονται αντίθετοι με αυτή του την πράξη, επισημαίνοντας πως οι θέσεις των Διοικητών και Υποδιοικητών σε Νοσοκομεία ή σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, οι οποίες δεν προέκυψαν από κάποιο διαγωνισμό, είναι πολιτικές και τέτοιες πράξεις -ειδικά σε μία τόσο δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα- είναι απαράδεκτες.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου