ΤΟΠΙΚΑ

Έχει βάθος το σκάνδαλο στο ΙΚΑ Βόλου

έχει-βάθος-το-σκάνδαλο-στο-ικα-βόλου-851206

«Η Κερκόπορτα» για το σκάνδαλο με τη βιομηχανία  χορήγησης ορθοπαιδικών υλικών από το ΙΚΑ ήταν μέσα στο Ίδρυμα. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία του πρώτου πορίσματος, που κάνει φύλλο και φτερό η Εισαγγελία Βόλου, αφού βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα.
 
Ο αναπληρωτής διευθυντής του ΙΚΑ Βόλου Χρήστος Σταθόπουλος, μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της TRT,  χρησιμοποίησε τον όρο «Κερκόπορτα» για το συγκεκριμένο θέμα και επιβεβαιώνοντας πλήρως τις αποκαλύψεις του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ.
 
Τις επόμενες μέρες ωστόσο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο δεύτερο πόρισμα που συντάσσεται και αφορά στο διοικητικό μέρος.
 
Η ευκολία με την οποία έδρασαν οι εγκέφαλοι της «κομπίνας» επιβεβαιώνει τις αρχικές υποψίες, που μετά έγιναν ενδείξεις, αλλά καταγράφονται και στα βασικά συμπεράσματα του πρώτου πορίσματος για την εμπλοκή τουλάχιστον ενός υπαλλήλου των υπηρεσιών του ΙΚΑ στη Νέα Ιωνία, αλλά και την ηθική βλάβη που προκλήθηκε από το γεγονός ότι βρέθηκαν αποφάσεις που εκδίδονταν για δαπάνες οι οποίες αποδίδονταν από παροχές ασθένειας, παρ’ ότι τα δικαιολογητικά ήταν ελλιπή και μάλιστα για είδη πρόσθετης περίθαλψης ιδιαίτερα υψηλού κόστους.

 
Οι παράτυπες ενέργειες στο Μητρώο Ασφαλισμένων του υποκαταστήματος  στη Νέα Ιωνία, αλλά και η ευχέρεια με την οποία εκδίδονταν και θεωρούνταν ατομικά και οικογενειακά βιβλιάρια και μάλιστα τις περισσότερες φορές από έναν μόνο υπάλληλο, είναι πλέον γεγονός με αποδείξεις που εμπεριέχονται στο φάκελο της υπόθεσης.
 
Στην «κομπίνα» εξάλλου  σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας των ελεγκτών χρησιμοποιήθηκαν και δεύτερα βιβλιάρια υγείας ασφαλισμένων, αφού προκύπτει ότι χορηγήθηκαν είδη πρόσθετης περίθαλψης υψηλού κόστους, χωρίς να έχουν καταχωρηθεί στο βιβλιάριο υγείας που χρησιμοποιούσαν οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι και έχοντας άγνοια του περιστατικού.
 
 
Οι περισσότερες πάντως γνωματεύσεις έγιναν από τρεις γνωστούς ορθοπαιδικούς του ΙΚΑ, που σύμφωνα με πληροφορίες όταν ρωτήθηκαν υποστήριξαν ότι τα συνταγολόγιά τους χρησιμοποιήθηκαν εν αγνοία τους και ότι είχαν καταγγείλει το γεγονός. Το ίδιο σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές έχουν καταθέσει και στη Δικαιοσύνη.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου