ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Φουλάρουν τα ξενοδοχεία ενόψει του τριημέρου του Δεκαπενταύγουστου

φουλάρουν-τα-ξενοδοχεία-ενόψει-του-τρ-170779

Πληρότητα που θα αγγίξει το 100% στα ξενοδοχεία του νομού Μαγνησίας προβλέπουν οι ξενοδόχοι της περιοχής για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Η κίνηση στις περισσότερες περιοχές είναι ήδη ιδιαίτερα αυξημένη σε βαθμό πέραν του αναμενόμενου με Έλληνες και ξένους τουρίστες να ψηφίζουν την περιοχή μας για τις διακοπές τους.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, κ. Γιώργος Ζαφείρης, ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως η πληρότητα για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου αγγίζει ήδη το 80% καθώς η ζήτηση για ξενοδοχεία στην περιοχή είναι μεγάλη, ενώ η πληρότητα αναμένεται να φτάσει το 100% με αρκετούς Έλληνες και ξένους τουρίστες να ψάχνουν δωμάτια για να καταλύσουν.

Η μέση τιμή στα δίκλινα δωμάτια στην καρδιά της τουριστικής κίνησης είναι 70 ευρώ καθώς κυμαίνεται από 50 έως 100 ευρώ ανάλογα με το ξενοδοχείο.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει, αυτή η μικρή περίοδος του Δεκαπενταύγουστου δεν θα μπορέσει με τίποτα να καλύψει το οικονομικό ζήτημα των ξενοδόχων του νομού.

Λίγα διαθέσιμα στα νησιά

Τα δωμάτια στα νησιά των Βορείων Σποράδων είναι ήδη γεμάτα από ξένους και Έλληνες τουρίστες με αποτέλεσμα να υπάρχουν λίγα διαθέσιμα για τους αναποφάσιστους ή για όσους κανονίζουν τώρα τις διακοπές τους.

Στο νησί του Παπαδιαμάντη, τη Σκιάθο, η πληρότητα για το Δεκαπενταύγουστο ήδη είναι 100%, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά την ιδιαίτερη προτίμηση των τουριστών για το νησί. Τα διαθέσιμα δωμάτια είναι λίγα για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων του νησιού, κ. Θωμά Κουκουλάκη.

Οι τιμές στα δωμάτια ξεκινούν από 50 ευρώ το δίκλινο και φτάνουν αρκετά υψηλά, ανάλογα με τις προτιμήσεις των πελατών.

«Στο νησί μας αυτό το καλοκαίρι έχουν έρθει πολλοί Έλληνες, Άγγλοι, Σκανδιναβοί και Ιταλοί τουρίστες» ανέφερε ο κ. Κουκουλάκης. Ωστόσο επεσήμανε πως υπάρχει ανάγκη για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου από 150 μέρες σε τουλάχιστον 200.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι είναι οι ξενοδόχοι της Αλοννήσου καθώς ήδη η πληρότητα αγγίζει το 100% με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια για πολλές ημέρες. Τα δωμάτια ξεκινούν από 35 ευρώ και φτάνουν τα 150, ανάλογα με το ξενοδοχείο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Αλοννήσου, κ. Κώστα Ευσταθίου.

«Η κίνηση για το Δεκαπενταύγουστο είναι αναμενόμενη και δεδομένη καθώς πάντα υπάρχει πληρότητα 100%. Αν δεν υπάρχει τόση πληρότητα, τότε η χρονιά θεωρείται κακή» ανέφερε ο κ. Ευσταθίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου