ΤΟΠΙΚΑ

Διακοπές στις Κυκλάδες προτιμούν οι Βολιώτες

διακοπές-στις-κυκλάδες-προτιμούν-οι-β-182670

Μειωμένη η κίνηση σε προορισμούς του εξωτερικού

Η ισχύς εν τη ενώσει: τουριστικά γραφεία ταξιδίων στο Βόλο ένωσαν τις δυνάμεις τους με αντίστοιχα πρακτορεία στις υπόλοιπες θεσσαλικές πόλεις αλλά και στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μπορούν να συνεχίσουν να προσφέρουν ελκυστικά τουριστικά πακέτα διακοπών στο εξωτερικό στους πελάτες τους, η οικονομική δύναμη των οποίων έχει μειωθεί εξαιτίας της κρίσης.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το μονόδρομο της συνεργασίας για την πραγματοποίηση εκδρομών στο εξωτερικό έδειξε η οικονομική κρίση. Σύμφωνα με την τουριστική πράκτορα Θέκλα Καμμένου, τα τελευταία τρία – τέσσερα χρόνια η συνεργασία μεταξύ ταξιδιωτικών πρακτορείων για τις εκδρομές του εξωτερικού αποτελεί πραγματικότητα.

Πριν από τη συνεργασία κάθε πρακτορείο επιχειρούσε να οργανώσει από μόνο του εκδρομές εξωτερικού. Αποτέλεσμα, οι τιμές να είναι υψηλότερες, τα πούλμαν στις οδικές εκδρομές να αναχωρούν μισοάδεια, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι εκδρομείς ενημερώνονταν ότι το ταξίδι δεν θα πραγματοποιηθεί επειδή δεν υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός συμμετοχών.

«Πλέον με τις συνεργασίες διασφαλίζουμε και την πραγματοποίηση του ταξιδιού, ενώ παράλληλα πετυχαίνουμε καλύτερες τιμές σε ξενοδοχεία για λογαριασμό των πελατών μας, προκειμένου και τα τουριστικά πακέτα να είναι πιο ελκυστικά», ανέφερε η κ. Καμμένου.

Μένουν Ελλάδα

Πάντως η οικονομική κρίση εκτιμάται από τα έως τώρα στοιχεία ότι μείωσε περαιτέρω μέσα στο καλοκαίρι του 2014 τις εκδρομές στο εξωτερικό. Οι Βολιώτες φαίνεται να… μένουν Ελλάδα, επιλέγοντας για μικρής διάρκειας διακοπές από πέντε έως έξι ημέρες, τα νησιά των Κυκλάδων. Πάρος, Σαντορίνη και Μήλος φαίνεται να έχουν την τιμητική τους φέτος το καλοκαίρι, με τα πακέτα να ξεκινούν από 390 ευρώ για έξι ημέρες με τα αεροπορικά εισιτήρια.

Σε ό,τι αφορά τις εκδρομές του εξωτερικού, προτιμώνται οι πιο οικονομικές: Ρώμη, Βιέννη, Πράγα, Βουδαπέστη και Κωνσταντινούπολη, παρουσιάζουν κινητικότητα, εξαιτίας των ελκυστικών ταξιδιωτικών πακέτων, ενώ αρκετά μειωμένη είναι η κίνηση σε δημοφιλείς προορισμούς όπως το Παρίσι και το Λονδίνο, εξαιτίας των ακριβών αεροπορικών εισιτηρίων και διαμονής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου