ΕΛΛΑΔΑ

Σούρλας: Πάνω από 1 εκατ. οι παραβάσεις με εικονικά τιμολόγια το 2013

σούρλας-πάνω-από-1-εκατ-οι-παραβάσεις-μ-302397

«Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση των φαινομένων της διαπλοκής και της διαφθοράς» ανέφερε σήμερα σε παρέμβασή του ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γ. Σούρλας, στην ημερίδα που διοργανώθηκε από τον Εθνικό Συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς στη Βουλή.

Οι δηλώσεις του κ. Σούρλα:

«Με εκπεφρασμένη την πολιτική βούληση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση των φαινομένων της διαπλοκής και της διαφθοράς, που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και στην εθνική ταπείνωση.

Πρέπει μάλιστα να αποτελέσουν άμεση προτεραιότητα οι περιπτώσεις και τομείς εκείνοι της διαφθοράς που προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες εσόδων, όπως είναι οι offshore εταιρίες, το λαθρεμπόριο καυσίμων, τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια, απώλειες μάλιστα που, παρά το γεγονός ότι έχουν μειωθεί κατά τα τελευταία δύο χρόνια, ξεπερνούν συνολικά τα 8 δισ. ευρώ το χρόνο.

Το μέγεθος των απωλειών αυτών των εσόδων επιβάλλει, τα ζητήματα αυτά να αποτελέσουν αντικείμενα χωριστών συζητήσεων και δράσεων. Ακόμη, η χώρα μας να παρέμβει στη διεθνή κοινότητα για τις offshore εταιρίες και τις τριγωνικές συναλλαγές, που αποτελούν τα μεγαλύτερα οχήματα φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής παγκοσμίως».

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στα πλαστά και εικονικά τιμολόγια, ο κ. Σούρλας είπε ότι, βάσει στοιχείων του ΣΔΟΕ, για το έτος 2013, από τους 34.983 ελέγχους διαπιστώθηκαν 1.069.778 παραβάσεις και ποσό συναλλαγών 2.559.351.316 ευρώ. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τα αποτελέσματα ελέγχων που διενεργήθηκαν σε ποσοστό 15% των επιχειρήσεων.

zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου