ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Εχασε από την Πύδνα με 2-1 η Νίκη

εχασε-από-την-πύδνα-με-2-1-η-νίκη-663228

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Με το διαιτητή Τεβεκέλη τα «έβαλε» η Νίκη Βόλου στο Κίτρος, όπου έχασε με 2-1 από την τοπική Πύδνα στην 8η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής και υποχώρησε κατά μία θέση από την 3η που βρίσκονταν, αλλά βρίσκεται πλέον στο -5 από την κορυφή.

Οι κυανόλευκοι διαμαρτύρονται για τη φάση του γκολ στο 1-0, όταν ζήτησαν επιθετικό φάουλ του Στεφανίδη στο 37’, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις στην επανάληψη, με τον Μακεδόνα ρέφερι να δέχεται τα «πυρά» από παίκτες και προπονητή, στην ανάπαυλα αλλά και στο τέλος της αναμέτρησης. Τα υπόλοιπα τέρματα σημείωσαν οι Κατσιαμήτας στο 83’ και με πέναλτι απλά μείωσε ο Μέτσε στο 90’. Η χθεσινή ήττα ήταν η 2η για την ομάδα του Βόλου, μετά από εκείνη στο Βελεστίνο και την ερχόμενη Κυριακή έχει υποχρεώσεις για το Κύπελλο, φιλοξενώντας την Ιστιαία για το Κύπελλο της Γ’ Εθνικής.

Πώς ξεκίνησε

Με τον Γιάννη Κορέτα να παίρνει κανονικά θέση στην ενδεκάδα και στην επίθεση της Νίκης Βόλου, ξεπερνώντας το πρόβλημα τραυματισμού, που αποκόμισε μετά το παιχνίδι με τον Τηλυκράτη παρατάχθηκαν οι κυανόλευκοι. Συγκεκριμένα η ενδεκάδα ήταν η ίδια με το παιχνίδι απέναντι στην ομάδα της Λευκάδας, όπου ο Τζήμας υπερασπίστηκε την εστία και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τοποθετήθηκαν οι Αλεξανδρής, Παρασκευαΐδης, Ναουμίδης, Δημολιός. Στη μεσαία γραμμή ρόλο αμυντικών μέσων είχαν οι Πετράκος και Μέτσε, με τον Κόλα να έχει ελεύθερο ρόλο μπροστά τους και στην τριάδα της επίθεσης από τα δεξιά προς τα αριστερά τοποθετήθηκαν οι Τορεζάνι, Κορέτα, Νικλητσιώτης.

Το α’ μέρος

Η Νίκη έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 14’, με τον Μέτσε να κλέβει την μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής και να δίνει στον Τορεζάνι, ο οποίος απέναντι από τον τερματοφύλακα Παπατολίκα πλάσαρε, αλλά η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Κωτσιόπουλου. Η Πύδνα απάντησε από τη μεριά της με τον Μενεγκούσο, ο οποίος με σουτ με το δεξί, από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τζήμα στο 17’.

Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν κοντά στο γκολ στο 29’, αλλά ο Στεφανίδης έκανε άσχημο κοντρόλ από καλή θέση, δίνοντας την ευκαιρία στον Τζήμα να μπλοκάρει την μπάλα. Στη συνέχεια δύο σουτ του Κόλα δεν ήταν ικανά να ανοίξουν το σκορ, μιας και αρχικά στο 30’ η μπάλα πέρασε άουτ και στο 34’ η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο.

Αντί για το 0-1 ήρθε το 1-0 τρία λεπτά αργότερα, με τους γηπεδούχους να χάνουν λίγο πριν ευκαιρία, με κεφαλιά του Στεφανίδη να αποκρούεται από τον Τζήμα, αλλά ένα λεπτό αργότερα και από σέντρα του Μπαλή από τα αριστερά, ο επιθετικός των γηπεδούχων, Στεφανίδης, έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Τζήμα και στη συνέχεια στα δίχτυα.

Οι κυανόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν εντόνως στο διαιτητή Τεβεκέλη και είναι χαρακτηριστικό πως ο επόπτης Αϊναλής δεν κατευθύνθηκε προς τη σέντρα, με τις διαμαρτυρίες να συνεχίζονται και στην ανάπαυλα από το Στέφανο Ξηροφώτο, αφού ζήτησαν επιθετικό φάουλ του σκόρερ στον Πετράκο. Στη συνέχεια και μέχρι το φινάλε του α’ 45λεπτου και συγκεκριμένα στο 43’ και μετά από ασυνεννοησία των δύο κεντρικών αμυντικών της Πύδνας, τόσο ο Τορεζάνι όσο και ο Κορέτα δεν μπόρεσαν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια.

Το β’ μέρος

Η Νίκη θέλησε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια στην επανάληψη, αλλά λογάριαζε χωρίς τον Τεβεκέλη, ο οποίος έκλεισε τα μάτια σε ουκ ολίγες περιπτώσεις. Ετσι, όταν ο Τορεζάνι βγήκε απέναντι από τον Παπατολίκα στο 49’ και ο Μπαλής ανέτρεψε τον Αργεντινό μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής Τεβεκέλης δεν υπέδειξε την παράβαση και το πέναλτι για να ακυρώσει στη συνέχεια και γκολ του Κόλα, με τη βοήθεια του βοηθού.

Συγκεκριμένα ο Αλβανός μέσος πέτυχε γκολ με κεφαλιά στο 54’ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Νικλητσιώτη, αλλά αυτό ακυρώθηκε μετά από υπόδειξη του επόπτη για επιθετικό φάουλ! Πλέον η Πύδνα είχε το πάνω χέρι με τη βοήθεια Τεβεκέλη και προσπάθησε να το κάνει με τον Ρολάντ Κόλα, αλλά η σέντρα – σουτ του σταμάτησε στη συμβολή των δοκών στο 55’.

Η Πύδνα συνέχισε να κρατά το υπέρ της σκορ και να ψάχνει και ένα δεύτερο τέρμα, αλλά στο 64’ και από κόρνερ του Μενεγκούσο, ο Στεφανίδης προσπάθησε να απειλήσει με βολ πλανέ τον Τζήμα, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία. Από εκτέλεση κόρνερ του Νικλητσιώτη, ο οποίος σέντραρε από τα αριστερά, ο Παρασκευαΐδης προωθήθηκε, πιάνοντας το πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ στο 82’.

Τη σεμνή τελετή ήρθε να… τελειώσει με το δεύτερο γκολ για την ομάδα της Πύδνας ο νεοεισελθόντας Κατσιαμήτας, ο οποίος είχε περάσει στη θέση του Στεφανίδη στο 78’ για να πετύχει το 2-0 με πλασέ στο 83’, έπειτα από πάσα του Κυπαρίσση από τα δεξιά. Ο Μέτσε κατάφερε να μειώσει σε 2-1 με εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Κορέτα σε μια διεκδικούμενη φάση από τον Στούμπο στο 90’, αλλά όσα και να θέλησε, δεν μπόρεσε να φθάσει ποτέ στην ισοφάριση, με την Πύδνα να βρίσκει ανοιχτό χώρο και τον Τζήμα να σώζει την εστία του από τετ α τετ με τον Κατσιαμήτα, παραχωρώντας κόρνερ. Στο τελευταίο λεπτό και στο 95’ο Ρολάντ Κόλα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με το διαιτητή Τεβεκέλη να σφυρίζει αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης και να ακούει τα εξ’ αμάξης από τους φιλοξενούμενους.

ΠΥΔΝΑ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 2-1

Δημοτικό Γήπεδο Κίτρους

Σκόρερ: (37’ Στεφανίδης, 83’ Κατσιαμήτας – 90’ πεν. Μέτσε)

Διαιτητής: Τεβεκέλης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Πάτρας, Αϊναλής

Κίτρινες: Ναουμίδης, Μέτσε, Ρολάν Κόλα, Ιορδανίδης, Κυπαρίσσης, Παπατολίκας, Καραγκούνης

Κόκκινες: Ρολάν Κόλα (2η κίτρινη)

ΠΥΔΝΑ: (Παντελίδης) Παπατολίκας, Καραγκούνης, Ρολ. Κόλα, Κωτσιόπουλος, Στούμπος, Μπαλής, Μενεγκούσο (70’ Παυλίδης), Δήμας, Στεφανίδης (78’ Κατσιαμήτας), Ιορδανίδης, Ν. Κυπαρίσσης (87’ Μακράκης).

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Ξηροφώτος) Τζήμας, Αλεξανδρής (66’ Παπαγεωργίου), Δημολιός, Παρασκευαΐδης, Ναουμίδης, Πετράκος, Μέτσε, Κλ. Κόλα (62’ Μαλακασιώτης), Τορεζάνι (75’ Ζενούνης), Νικλητσιώτης, Κορέτα.

Ξηροφώτος: «Εδειξε ασέβεια ο Τεβεκέλης»

Με τον άρχοντα του χθεσινού αγώνα Νικόλαο Τεβεκέλη τα έβαλε ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Στέφανος Ξηροφώτος, αναφέροντας μετά το τέλος του στη συνέντευξη Τύπου: «Κατ αρχήν να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που ήρθε και βοήθησε και τους παίκτες για την προσπάθεια. Από το 1ο λεπτό κάποιοι δεν σεβάστηκαν ομάδες ιστορικές, όπως η Νίκη. Υπήρχε μια ασέβεια που αδίκησε την ομάδα. Κάποιοι πρέπει να σέβονται τις ιστορικές ομάδες όπως της Νίκης Βόλου. Ο τρόπος που κάνουν κάποια πράγματα είναι προφανής. Υπάρχει το λάθος, αλλά όταν κάτι είναι προφανές, υπάρχει πρόβλημα. Οτι και να γίνει η δική μας ομάδα έχει συγκεκριμένο στόχο και αυτό θα το φτιάξουμε, αλλά η καλή της προσπάθεια ξεγύμνωσε το πρόβλημα. Η συγκεκριμένη εικόνα θα μας κάνει πιο δυνατούς και να είστε σίγουροι θα δείτε πιο πολλά πράγματα από εμάς.

Αγωνιστικά ήταν ένα ντέρμπι και όποιος βάζει πρώτος το γκολ έχει και το προβάδισμα. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο ήμασταν κυρίαρχοι στο παιχνίδι, χάνοντας τετ α τετ, αλλά ήρθε το 1-0 με επιθετικό φάουλ. Σε τέτοια ματς 2-3 φάσεις κρίνουν έναν αγώνα. Δε μιλάω για τις κρίσιμες φάσεις, αλλά και για τα φάουλ, τα οποία όταν δεν τα παίρνεις αναγκάζεσαι να είσαι πίσω από την μπάλα. Ο κόσμος, η διοίκηση και εμείς υποσχόμαστε να είμαστε πιο δυνατοί. Ο κύριος αυτός θα μας κάνει ακόμη καλύτερους. Είπαμε πως θέλουμε να διεκδικήσουμε την άνοδο. Από εκεί και πέρα η προσπάθεια θα είναι πιο μανιασμένη».

Από την άλλη ο υπηρεσιακός τεχνικός της Πύδνας Κίτρους, κ. Σάκης Παντελίδης, ανέφερε: «Να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί πρόκειται για μια μεγάλη νίκη απέναντι σε μια ομάδα με βαριά φανέλα. Δώσαμε και την ψυχή μας για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Θεωρώ πως έγιναν λάθη από το διαιτητή, αλλά και για τις δύο ομάδες, και σε καμία περίπτωση δεν αδίκησε μόνο τη Νίκη Βόλου. Στόχος για εμάς είναι κάθε Κυριακή να κερδίζουμε και να κάνουμε στο τέλος ταμείο».

Προπηλάκισαν και αποδοκίμασαν Τζήμα

Σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων της Νίκης Βόλου έγινε ο Σάκης Τζήμας δευτερόλεπτα μετά το 2ο τέρμα των γηπεδούχων χθες στο Κίτρος, με τον πρόεδρο της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης να γίνεται ο στόχος των κυανόλευκων οπαδών, οι οποίοι καταφέρθηκαν εναντίον του με συνθήματα, ενώ μια διμοιρία των ΜΑΤ θέλησε να τον προστατέψει στη γωνία της κερκίδας, απ’ όπου και παρακολούθησε το παιχνίδι και εκσφενδονίστηκαν μπουκαλάκια νερού. Οι φίλαθλοι της Νίκης Βόλου απαίτησαν από το κ. Τζήμα σε έντονο ύφος να αποχωρήσει από το Βόλο και τη Νίκη και σε τυχαία συνάντηση που είχαν σε καντίνα της Εθνικής οδού, όπου οι ψυχραιμότεροι έσβησαν τη φωτιά ανάμεσα στους θερμόαιμους οπαδούς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου