ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κάθε Κυριακή μόνο νίκες

κάθε-κυριακή-μόνο-νίκες-703024

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Μετά την τρίτη νίκη του Ολυμπιακού Βόλου, πλέον ο στόχος είναι η τέταρτη, σε ένα ματς με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, όμως στην ερυθρόλευκη ομάδα όπου όλοι μιλούν μόνο για νίκες, βλέπουν το κυριακάτικο εκτός έδρας ματς με την Πύδνα Κίτρους ως συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα που θα διατηρήσουν την ομάδα στην κορυφή.

Ο Ολυμπιακός μετά την κυριακάτικη νίκη του επί του Τηλυκράτη Λευκάδας κρατά τους τρεις βαθμούς, το ότι «καθάρισε» γρήγορα το ματς και ότι κράτησε το μηδέν στην άμυνα για πρώτη φορά, κάτι που ικανοποίησε και τον προπονητή Παναγιώτη Τζαναβάρα ο οποίος στις δηλώσεις του στάθηκε και στη χαλαρότητα στο δεύτερο ημίχρονο λέγοντας ότι «είναι ένα κομμάτι που τον απασχολεί, όταν η ομάδα προηγείται στο σκορ κι είναι ένα πράγμα που πρέπει να δουλευτεί, γιατί αν η ομάδα του δεχόταν ένα γκολ, θα αγχωνόταν».

Το σίγουρο είναι ότι την Κυριακή ο Ολυμπιακός θέλει ακόμη καλύτερη εμφάνιση για να πανηγυρίσει την τέταρτη νίκη, ενώ και ο Κώστας Φλίγκος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «στόχος μας κάθε Κυριακή να κερδίζει η ομάδα».

Ο Κώστας Φλίγκος μίλησε στο SDNA για την εντός έδρας νίκη του Ολυμπιακού Βόλου επί του Τηλυκράτη Λευκάδας (2-0), και το εάν μπορούν οι «ερυθρόλευκοι» να παραμείνουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αλλά και για τον προσεχή αγώνα με την Πύδνα Κίτρους.

Η συνέντευξη του Φλίγκου αναλυτικά:

Ο Ολυμπιακός Βόλου πέτυχε την τρίτη σερί νίκη του, με συνέπεια να είναι στην πρώτος στη βαθμολογία. Τι σημαίνει αυτό για την ομάδα; «Καταρχήν έχουμε κάνει πάρα πολύ καλό ξεκίνημα. Κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι ξεχωριστά, και ο στόχος μας είναι κάθε Κυριακή να κερδίζει η ομάδα».

Θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να πάει στο ημίχρονο, έχοντας καθαρίσει την νίκη από το πρώτο ημίχρονο; «Στο πρώτο ημίχρονο δημιουργήσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες. Πήγαμε στο ημίχρονο με 2-0. Βγήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο, και χάσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες, τις οποίες θα μπορούσαμε να έχουμε μετουσιώσει σε γκολ και να έχουμε καθαρίσει το ματς.Ωστόσο διαχειριστήκαμε καλά το 2-0, και πέρα από μια φάση των αντιπάλων, δεν απειληθήκαμε».

Το γεγονός ότι σκοράρεις όπως έγινε και στον προχθεσινό αγώνα, ο Ολυμπιακός κερδίζει, σημαίνει κάτι αυτό για εσένα; «Για εμένα σημαίνει πολλά αλλά πέρα από το γκολ που βάζω, η προσπάθεια είναι ομαδική, καθώς αφενός μεν χαίρομαι που σκοράρω, και αφετέρου που βοηθάω την ομάδα».

Επειτα από το αποτέλεσμα αυτό, η ομάδα είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Μπορεί να παραμείνει σ’ αυτή; «Εχουμε κάνει μέχρι στιγμής το τρία στα τρία. Και βέβαια μπορεί η ομάδα να μείνει στην πρώτη θέση, καθώς έχουμε καλό σύνολο, καλή ομάδα, αλλά και καλό προπονητή που μας βοηθάει».

Τι ήταν αυτό που σας είχε πει ο προπονητής σας, να προσέξετε στον αγώνα αυτό; «Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Λογικό είναι όταν οι αντίπαλες ομάδες παίζουν με τον Ολυμπιακό Βόλου, να κλείνονται πίσω και ειδικά μέσα στο Πανθεσσαλικό. Αυτό που μας είχε ζητήσει ο προπονητής μας, ήταν να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι και ότι το γκολ θα ερχόταν».

Επόμενο παιχνίδι σας είναι εκτός έδρας με την Πύδνα Κίτρους. Τι πρέπει να προσέξετε, προκειμένου να φύγετε από την δύσκολη αυτή έδρα με ένα θετικό αποτέλεσμα; «Καταρχήν να είμαστε συγκεντρωμένοι. Παίζουμε με μια ομάδα, η οποία επίσης πάει για πρωτάθλημα και έχουμε τους ίδιους στόχους. Πιστεύω ότι με σκληρή δουλειά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, θα πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Στο μεταξύ πρόβλημα προέκυψε στον Ολυμπιακό Βόλου με τον Σταύρο Μανάλη, ο οποίος πέτυχε την είσοδό του στη σχολή της Αστυνομίας και μέσα στον Οκτώβριο θα κληθεί να φοιτήσει. Ο νεαρός αμυντικός δύσκολα θα παραμείνει στην ομάδα, εφόσον δεν θα μπορεί παράλληλα να γυμνάζεται με τον Ολυμπιακό και να φοιτά στη σχολή της Αστυνομίας, εκτός αν είναι στη Θεσσαλία. Πάντως στον Ολυμπιακό εξετάζουν το θέμα και παραμένει άγνωστο αν η θέση του Μανάλη θα καλυφθεί εκ των έσω ή θα αναζητήσουν κάποιον παίκτη που είναι ελεύθερος αυτό το διάστημα.

Δύο νέες προσθήκες στο μπάσκετ

Σε δύο νέες προσθήκες προχώρησε η Διοικούσα Επιτροπή μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, στην προσπάθειά της να ενισχύσει την ανδρική ομάδα στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ, που ξεκινά στις 29 Οκτωβρίου 2016 και στο κύπελλο ΕΣΚΑΘ που άρχισε και συνεχίζεται.

Πρώτο μεταγραφικό απόκτημα είναι ο Κωνσταντίνος Τελλίδης που αγωνίζεται στη θέση του πλέι μέικερ, γεννήθηκε το 1997 και έχει ύψος 1,83. Ξεκίνησε το μπάσκετ από τις ακαδημίες της Σκιάθου, με την οποία κέρδισε το παιδικό πρωτάθλημα Μαγνησίας. Την προηγούμενη χρονιά (2015-16), όντας φοιτητής στα Χανιά, αγωνίστηκε με την Ακαδημία Ρεθύμνου στο πρωτάθλημα ΕΚΑΣΚ και κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή Κρήτης και την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Είναι φοιτητής του τμήματος Χωροταξίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Παράλληλα αποκτήθηκε και ο Νίκος Μπαμπάνης που γεννήθηκε το 1998, έχει ύψος 1,88 και αγωνίζεται στις θέσεις του πλέι μέικερ και του σούτινγκ γκαρντ. Προηγούμενη ομάδα του ήταν ο Λοκρός Αταλάντης με τον οποίο την περίοδο 2015-16 αναδείχθηκε πρωταθλητής στο πρωτάθλημα της Ενωσης του και κατέκτησε την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Είναι πλέον φοιτητής του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Με Ηρακλή τα κορίτσια

Τον Ηρακλή θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου ο Ολυμπιακός για την 3η αγωνιστική του κυπέλλου μπάσκετ γυναικών. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πέρασε νικηφόρα από τα Γιάννενα επικρατώντας με 66-61 του τοπικού ΠΑΣ. Μέτα την πρώτη νίκη στο κύπελλο (69-44 την Ασπίδας Ξάνθης) οι ερυθρόλευκες του Ολυμπιακού Βόλου στη συνέχεια στο κύπελλο μπάσκετ Γυναικών θα αγωνιστεί στο Βόλο και εφόσον ξεπεράσει και το εμπόδιο του Ηρακλή, στη Β’ φάση, όπου πλέον μπαίνουν και οι ομάδες της Α1 θα κληθεί να αντιμετωπίσει στο Βόλο τον Πρωτέα Βούλας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου