ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δίχως να πιεστεί ξεπέρασε και το εμπόδιο του Τηλυκράτη ο Ολυμπιακός Βόλου

δίχως-να-πιεστεί-ξεπέρασε-και-το-εμπόδ-703900

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Με τη συμπαράσταση 2.500 και πλέον οπαδών της, στο Πανθεσσαλικό στάδιο, η ομάδα του Παναγιώτη Τζαναβάρα παρουσιάστηκε απόλυτα σοβαρή, πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ, στο πρώτο ημίχρονο με τους Δωματά στο 28’ και Φλίγκο στο 45’.

Οι ερυθρόλευκοι διατήρησαν για πρώτη φορά απαραβίαστη την εστία τους, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο, «κράτησαν» δυνάμεις, ελέγχοντας, ωστόσο, το παιχνίδι. Ηταν το τρίτο συνεχόμενο θετικό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, που παρουσίασε στοιχεία σαφώς πιο δεμένης ομάδας, με πολλά περιθώρια βελτίωσης, ενώ το σκορ θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο υπέρ του.

Πώς ξεκίνησε

Διαφορετικός σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στην Ενωση Απολλωνίου Ιστιαίας παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός, όσον αφορά το αρχικό σχήμα, καθώς ο Ναστέφσκι πήρε τη θέση του Αναστασίου και ο Σταύρου τη θέση του Στουρνάρα, ενώ πρεμιέρα έκανε στο βασικό σχήμα ο Μπρίτος. Με τον Κατσούλη κάτω από τα δοκάρια για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι ξεκίνησαν οι ερυθρόλευκοι και τους Σταύρου δεξιά και Μανάλη αριστερά, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Κωστόπουλος και Τέλλος. Στο κέντρο χρησιμοποιήθηκαν οι Πότσι και Οικονόμου ως ανασταλτικοί μέσοι, ενώ ως χαφ δεξιά και αριστερά αγωνίστηκαν οι Ναστέφσκι και Μπρίτος. Στον άξονα, κινήθηκε ο Δωματάς, ενώ την αιχμή του δόρατος αποτέλεσε ο Φλίγκος, στο 4-3-2-1 που επέλεξε ο Παναγιώτης Τζαναβάρας.

Το α’ μέρος

Με επιθετικές διαθέσεις ξεκίνησε η ομάδα του Ολυμπιακού, που ήδη από τα πρώτα λεπτά προσπαθούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της ομάδας της Λευκάδας. Στο 3’, στο 5’ και στο 9’, οι Σταύρου, Οικονόμου και Δωματάς έκαναν τα πρώτα αναγνωριστικά σουτ, που δεν ανησύχησαν τον τερματοφύλακα Καραγκούνη, ενώ στο 10ο λεπτό, μετά από συνεργασία των ερυθρόλευκων, ο Τέλλος βρήκε τον Μπρίτος, που δεν έπιασε καλά το γυριστό σουτ που επιχείρησε.

Ο επιθετικός μονόλογος για τον Ολυμπιακό συνεχιζόταν, όταν η σέντρα του Μανάλη στο 12’ κατέληξε σε, έξω από τα καρέ του Καραγκούνη, κεφαλιά του Μπρίτος, ενώ 2 λεπτά αργότερα, στο 14’, ο Μανάλης βρήκε το Ναστέφσκι, που επιχείρησε όμως ένα αδύναμο σουτ. Στο 15΄ο Μανάλης έκανε το ψιλοκρεμαστό σουτ, λίγο πάνω από τα δοκάρια του Καραγκούνη.

Οσο η ώρα περνούσε, γινόταν ολοένα και πιο αισθητή η πίεση των ερυθρόλευκων, με την ομάδα της Λευκάδας να μην μπορεί να κρατήσει την μπάλα στο χώρο του κέντρου. Οι παίκτες του Τζαναβάρα κινούνταν κυρίως από τα αριστερά, ωστόσο μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνοι και από τα δεξιά, όπως στο 23’, ο Σταύρου έκανε τη σέντρα, την κεφαλιά πήρε ο Φλίγκος, αλλά μπλόκαρε ο Καραγκούνης.

Το γκολ για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 28’, μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Δωματά από αριστερά και ολέθριο λάθος του Καραγκούνη, που από τη δύναμη και το ύψος της μπάλας, μπήκε… μέσα στο τέρμα και τόσο ο διαιτητής Χιώτης όσο και ο επόπτης έδειξαν σέντρα, με τους ερυθρόλευκους να πανηγυρίζουν ξαφνιασμένοι ένα περίεργο γκολ.

Μετά την επίτευξη του γκολ, ο Δωματάς ήρθε στα αριστερά, ενώ ο Μπρίτος κινούνταν πλέον στον άξονα. Ο Δωματάς βρέθηκε σε καταπληκτική μέρα, διασχίζοντας συχνά την αριστερή πλευρά μόνος του, όπως στο 32’, όπου έδωσε στον Πότσι, εκείνος σέντραρε, χωρίς όμως να απειλήσουν οι Σταύρου και Μπρίτος, που πήραν διαδοχικές κεφαλιές. Στο 35’ κάθετη μπαλιά του Μπρίτος από τα δεξιά κατέληξε στο Ναστέφσκι, ο οποίος μπερδεύτηκε σε τετ-α-τετ με τον Καραγκούνη.

Ενα συρτό φάουλ του Οικονόμου πέρασε έξω από την εστία του Καραγκούνη στο 39’, ενώ ο Τηλυκράτης, ο οποίος έως εκείνη τη στιγμή δεν είχε καταγεγραμμένη ευκαιρία, ξεκίνησε να πιέζει τον Ολυμπιακό, κυρίως στο τελευταίο πεντάλεπτο, αλλά στο 45’ ο Ολυμπιακός διπλασίασε τα τέρματά του, με τη φάση να ξεκινά από τα δεξιά και τον Οικονόμου που βρήκε τον Δωματά στα αριστερά. Αυτός έστειλε «συστημένη» μπαλιά στον Φλίγκο, που με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 2-0 και με αυτό τον τρόπο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Το β’ μέρος

Με ευκαιρίες ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό, με εκτελεστή στην πρώτη και δημιουργό στη δεύτερη τον Μπρίτος. Στο 47’ ο Φλίγκος άνοιξε ωραία από τα δεξιά στο Σταύρου, ο οποίος βρήκε τον Αργεντίνο, αλλά η κεφαλιά του πέρασε έξω από τα δοκάρια του Καραγκούνη, ενώ στο 49’ ο Μπρίτος βρήκε το Ναστέφσκι μέσα στη μεγάλη περιοχή, του οποίου το σουτ όμως, απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Τηλυκράτη.

Η πρώτη ουσιαστική επίσκεψη του Τηλυκράτη στα καρέ του Ολυμπιακού έγινε στο 62’ με το σουτ του Καταγή, τον οποίο τροφοδότησε ο Τοντόροφ και κατέληξε σε κόρνερ, το οποίο όμως δεν απείλησε τον Κατσούλη, ενώ τρία λεπτά αργότερα (65’) ένα δεύτερο κόρνερ από τον Κοντογιάννη κατέληξε στον Πολυχρονάκη, που μέσα από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο ρυθμός, φυσιολογικά έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Τηλυκράτη να κερδίζει χώρο συνεχώς στο κέντρο, χωρίς όμως να μπορεί να βρει τις επιθετικές λύσεις, αν και ο Ανδρέας Παντζιάρας προσπάθησε να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική, με τις αλλαγές που πραγματοποίησε. Πέντε λεπτά πριν από τα ενενήντα, το σουτ του Ορφανού μπλόκαρε ο Κατσούλης, ενώ και στο 87’ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τοντόροφ κατέληξε άουτ. Τελευταία καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό, ένα πλασέ του Ευθυμιάδη, στο 90’, το οποίο δεν βρήκε στόχο.

Ετσι οι Βολιώτες πήραν το τρίτο συνεχόμενο τρίποντο, που πλέον κοιτάζουν τη δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, με την Πύδνα Κίτρους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ- ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ 2-0

Πανθεσσαλικό Στάδιο

Διαιτητής: Χιώτης (Τρικάλων)

Βοηθοί: Τζάνης, Κωτούλας

Σκόρερ: (28’ Δωματάς, 45’ Φλίγκος)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: (Τζαναβάρας) Κατσούλης, Σταύρου, Κωστόπουλος, Τέλλος, Μανάλης, Πότσι, Δωματάς, Οικονόμου, Φλίγκος (84’ Αναστασίου), Μπρίτος (73’ Μπρίτος), Ναστέφσκι (67’ Ευθυμιάδης).

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ: (Παντζιαράς) Καραγκούνης, Βρεττός, Καταγής, Πολυχρονάκης, Ιασωνίδης, Μπουρδουβούλης, Κοντογιάννης, Κτενάς (55’ Σιδέρης), Γεωργάκης (Ορφανός 67’), Τοντόροφ, Μακρυγιάννης (46’ Κούσης).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου