ΑΛΜΥΡΟΣ

Παρουσίασε άξονες του προγράμματος ~ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ Ν. ΤΣΑΝΗΣ

παρουσίασε-άξονες-του-προγράμματος-ο-337442

Σε Κωφούς, Βρύναινα, Ανάβρα, Αγ. Τριάδα και Δρυμώνα

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στον υποψήφιο Δήμαρχο Αλμυρού κ. Νίκο Τσανή και υποψηφίους της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης, συνδημότισσες και συνδημότες σε Κωφούς, Βρύναινα, Ανάβρα, Αγ. Τριάδα και Δρυμώνα.

Ο αυριανός Δήμαρχος Αλμυρού, όπως αποκαλούσαν τον κ.Τσανή οι κάτοικοι στις περιοχές της περιοδείας, δήλωσαν πως είναι ενθουσιασμένοι από το ψηφοδέλτιο και την προγραμματική πρόταση του συνδυασμού, που κυκλοφόρησε την Κυριακή 4/5 και σε έντυπη μορφή.

Ο κ. Τσανής στις συζητήσεις του με τους κατοίκους των Τοπικών Κοινοτήτων και σε ομιλίες στα καφενεία των χωριών που έχουν εγκαταληφθεί από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, παρουσίασε τις θέσεις της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης, για την αναγκαία αλλαγή του μοντέλου διοίκησης του Δήμου Αλμυρού ώστε να γίνει πιο λειτουργικός και αποτελεσματικός (Τοπικές και θεματικές Αντιδημαρχίες, στήριξη της συμμετοχής και ενίσχυση του ρόλου των Τοπικών Συμβουλίων, λαϊκές συνελεύσεις κ.α.).

Ανέλυσε συγκεκριμένες προτάσεις για την αξιοποίηση της Οθρυος καθώς και την προώθηση επώνυμων κτηνοτροφικών προϊόντων με τη στήριξη ένωσης καταναλωτών και καταναλωτικών συνεταιρισμών.

«Η ανάπτυξη και στήριξη της ντόπιας γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, η επωνυμία τοπικών γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, η τυποποίησή τους, οι ιδιαίτερα κερδοφόρες παραγωγές πρέπει να μπουν στο προσκήνιο, πολύ ψηλά στην ατζέντα της νέας Δημοτικής Αρχής και αυτό αποτελεί δέσμευσή μας», τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλμυρού και παρουσίασε άξονες του προγράμματος για την τόνωση της τοπικής οικονομίας και απασχόλησης όπως:

– Η δημιουργία Ενωσης Καταναλωτών και η στήριξη Καταναλωτικών Συνεταιρισμών για την προώθηση των τοπικών προϊόντων (λάδι, κρέας, τσάι, ρίγανη κ.ά.), αρχίζοντας από την τοπική αγορά της περιοχής μας, με στόχο την ευρύτερη επέκταση.

– Η συνδιοργάνωση ημερίδων Ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα, από τοπικές επιχειρήσεις (τυροκομεία, ελαιοτριβεία, κτηνοτροφικές μονάδες κ.ά.) και συλλόγους, ώστε να στηριχθεί η προσπάθεια νέων αγροτών και κτηνοτρόφων.

– Η αξιοποίηση της γεωγραφικής μας θέσης -εκτός των άλλων- και για Διοργάνωση Έκθεσης Αγροτικών και Κτηνοτροφικών προϊόντων και εφοδίων.

– Η αξιοποίηση και προβολή της Οθρυος. Άμεσα δημιουργία τουριστικού περιπτέρου, παρουσίαση διαδρομών με χάρτες και οδηγούς, ανάδειξη του φυσικού πλούτου και των χωριών κτλ. Συνεταιριστική πρόταση προώθησης δράσεων και με τη συμμετοχή ιδιωτών μπορεί να φέρει άμεσα αποτελέσματα.

– Η αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και σε συνεταιριστική βάση

– Η προσπάθεια για ενεργειακή εκμετάλλευση του φυτικού κεφαλαίου του Δήμου μας, με σκοπό την παρασκευή προϊόντος κομπόστ και πέλετ και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η δημιουργία αντίστοιχης επιχείρησης μπορεί να υλοποιηθεί σε συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις που θα δείξουν ενδιαφέρον.

– Η στήριξη των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχή μας για χαμηλότερο κόστος παραγωγής καθώς και των αιτημάτων θεσμικού χαρακτήρα.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε για την λειτουργία σφαγείων Ανάβρας και Αλμυρού καθώς και την τυποποίηση κρέατος ενώ τόνισε την ανάγκη για πληρέστερη συντήρηση των αγροτικών δρόμων, για προώθηση ενεργειών λειτουργίας δημοτικών λατομείων κ.α.».

Τα εγκαίνια

Να σημειωθεί ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Αλμυρού με την Ενωτική Δημοτική Κίνηση κ. Ν. Τσανής θα προχωρήσει στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού (Βασ. Κωνσταντίνου 125 και Θερμοπυλών) αύριο Τετάρτη, στις 8.30 το απόγευμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου