ΑΛΜΥΡΟΣ

Οραμα για την ανάπτυξη του τόπου

οραμα-για-την-ανάπτυξη-του-τόπου-306162

Ενάντια στην οπισθοδρόμηση παρουσιάζει ο υπ. Δήμαρχος, Νικ. Τσανής

Συνεχίζεται το πρόγραμμα δημόσιου διαλόγου που διοργανώνει η Ενωτική Δημοτική Κίνηση με εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Πτελεό, Ευξεινούπολη και συνοικίες του Αλμυρού.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ν. Τσανής τοποθετήθηκε για τις εξελίξεις στα δημοτικά δρώμενα αναφέροντας: «Την Ενωτική Δημοτική Κίνηση απαρτίζουμε απλοί πολίτες και όχι πολιτικοί του χθες. Είμαστε απογοητευμένοι και θυμωμένοι όπως και ο κάθε δημότης, με την κατάσταση που βιώνουμε τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό πολιτικό επίπεδο.

Για πρώτη φορά στην περιοχή μας, δημότες από όλο το πολιτικό φάσμα, βάζοντας στην άκρη τις ιδεολογικές διαφορές, χωρίς καμία κομματική εξάρτηση, χωρίς κομματική καθοδήγηση και χωρίς εξαρτήσεις από συμφέροντα, αποφασίσαμε να υψώσουμε το ανάστημά μας για να διεκδικήσουμε καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας.

Ο τόπος μας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Από μας εξαρτάται αν θα βάλουμε τις βάσεις για την αναπτυξιακή ταυτότητα της περιοχής μας για τα επόμενα χρόνια, αν θα διεκδικήσουμε τη βελτίωση της ζωής μας, ή θα αφήσουμε να βαθύνουν τα αδιέξοδα και να ακολουθήσει η παρακμή και η οπισθοδρόμηση.

Πιστεύουμε ότι ο Αλμυρός και η περιοχή του μπορεί να γίνει ένα σύγχρονο αγροτικό και κτηνοτροφικό κέντρο παραγωγής, συσκευασίας, τυποποίησης, μεταποίησης και προώθησης προϊόντων υψηλής ποιότητας με παράλληλη ανάπτυξη του τουρισμού από τον Παγασητικό μέχρι την Όθρυ.

Διαμορφώνουμε μαζί με την τοπική κοινωνία το όραμα και το υλοποιήσιμο σχέδιο για τον τόπο μας.

Οι άλλες παρατάξεις που δηλώνουν ότι θα συμμετέχουν στις Δημοτικές εκλογές είναι προϊόντα κομματικών μηχανισμών ή προσωπικών επιδιώξεων χωρίς όραμα και σχέδιο για να πάνε τον τόπο μπροστά.

– Η παράταξη του νυν δημάρχου είχε και έχει την υποστήριξη του στενού κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ. Είχε το κομματικό χρίσμα το 2006 και το 2010 και τη στήριξή του σήμερα. Εμφανιζόταν και εμφανίζεται με τον μανδύα του ανεξάρτητου, όμως το 2010 όταν ο δήμος Αλμυρού βάφτηκε πράσινος στα τοπικά μέσα δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση. Είναι ο ξεθωριασμένος πράσινος υποψήφιος, είναι η εκδοχή της απραξίας και της παράλυσης.

– Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας είχε την υποστήριξη του στενού κομματικού μηχανισμού της Ν.Δ. Είχε το κομματικό χρίσμα το 2006 και το 2010. Μετά τις δημόσιες δηλώσεις του κ. Βούλγαρη ότι δεν θα είναι υποψήφιος, οι οποίες είχαν αυτοδιοικητικό περιεχόμενο και ήθος, άλλαξε επικεφαλή και έγινε πολύ σκληρότερη κομματικά. Χωρίς καμιά αυτοδιοκητική διεργασία, ένας πολύ στενός παραταξιακός μηχανισμός αποφάσισε να ζητήσει την στήριξη των δημοτών για τις κομματικές του πεποιθήσεις. Είναι ο βαθύ μπλε υποψήφιος, είναι η εκδοχή του παλαιοκομματισμού και της οπισθοδρόμησης».

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της Ε.Δ.Κ. ανέλυσε το νέο μοντέλο διοίκησης του Δήμου που έχει επεξεργαστεί η κίνηση με τη συμβολή τοπικών επιστημόνων. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ενεργοποίηση των τοπικών Συμβουλίων και στις λαϊκές συνελεύσεις των κατοίκων που πρέπει να ιεραρχούν τα προβλήματα και να παίρνουν αποφάσεις για τη λύση τους. Την αναδιάταξη των υπηρεσιών του Δήμου, τον καθορισμό τριών τοπικών Αντιδημάρχων στις έδρες των πρώην καποδιστριακών Δήμων (μια με έδρα Σούρπη, μια με έδρα Πτελεό και μια με έδρα Αλμυρό που θα έχει και την ευθύνη της Ανάβρας) καθώς τη θέσπιση δύο θεματικών Αντιδημαρχιών.

Δεσμεύτηκε ότι απόλυτη προτεραιότητα θα δοθεί στην κοινωνική πολιτική, εγγυώμενος την ενίσχυση των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και τη δημιουργία νέων, με βασικό στόχο να μην υπάρχει κανένας δημότης χωρίς στέγη, τροφή, ηλεκτρικό και νερό. Παρουσίασε την πρόταση της Ε.Δ.Κ. για την ανάπτυξη της περιοχής και την δημιουργία θέσεων εργασίας. Τόνισε τέλος ότι είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης και η δημιουργία Γραφείου Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου